Venezia – pe unde și cu ce ne deplasăm

Sigur că dacă alegi o vacanță în Venezia primul lucru de care ai nevoie este să cunoști rutele și mijloacele de transport. Noi vă recomandăm avion și transport public local pentru că nu ai ce să faci cu mașina în Venezia. 🙂

Dacă totuși mergeți cu autocar sau autoturism în Italia atunci recomandăm parcările din Mestre, vă luați băgăjelul și porniți cu 6E -autobuzul de la gara din Mestre sau din centru, costa doar 1,5 euro biletul și vă lasă în Piazzale Roma.

Vaporetto, gondole, și vapoare de mare viteză

Piazzale Roma se află în centrul lagunei și când spun lagună mă refer la Venezia centrală, fiindcă Venezia este foarte mare, cu foarte multe insule pe care eu le-am vizitat de mai multe ori și merită să le acordați o atenție la fel de mare ca Veneziei centrale.

Un exemplu este Insula Lido pe care am explorat-o cu Oana și am făcut niște achiziții de suveniruri teribile acolo într-un târg super drăguț. Detalii într-un articol viitor.

Vaporul de mare viteză se poate lua de la ultimul ponton

Atenție că pontoanele sunt numerotate cu litere de la A la F iar vaporul de mare viteză pleacă dintr-un loc care nu este vizibil din partea aglomerată a stațiilor. Se află mult în stânga și după colț încă 50 de metri. De aceea mulți turiști care nu au toate informațiile vor folosi acele vaporetto, care se mișcă foarte încet și opresc în toate stațiile – sunt bune dar nu mereu.

De ce spun că nu mereu, veți vedea, la orele de vârf sunt foarte aglomerate, iar uneori o să petreceți mai mult în vaporaș decât să vizitați obiectivele. Nu o luați ad litteram și să nu vă urcați în ele fiindcă ar însemna că ciuntiți vacanța, spun doar pe rute lungi să mergeți cu vapoare rapide.

Aeroport, autobuz, tren

Aeroportul care deservește Venezia este Marco Polo dar foarte des folosit -mai ales pe companii lowcost- este aeroportul din Treviso, un oraș fermecător pe care din păcate turiștii îl sar, deși merită măcar o zi.

Din Treviso se poate ajunge în Venezia sau în Mestre atât cu autobuzul cât și cu trenul. Atenție că pentru gară veți lua un autobuz din prima intersecție din dreapta terminalului și plătiți biletul la șofer. Autobuzul costă 11 euro și vă lasă chiar în Piazzale Roma, asta dacă aveți cazarea în lagună, dacă ați ales Mestre pentr cazare, atenție că autobuzul întră pe varianta de centură și atunci vă sugerăm trenul Treviso-Mestre la 3,80 euro biletul.

Achizitionati online ticketul pentru vaporetto+tren+autobuz pentru 24 de ore sau chiar 48 de ore. Detalii despre cardul Venezia Unica aici pentru a vedea opțiunile

și aici pentru rezervare!

Iată și câteva oferte pe care fizic, acolo nu le puteți achiziționa la aceste prețuri scăzute. Le veți găsi în Piazzale Roma la prețuri de două ori mai mari.

Poate ați văzut câte alte orașe din lume au încercat să-și revendice numele din asemănarea cu adevărata Veneție – „Veneția nordului”, „Veneția Asiei”, „Mica Veneție din Londra” – dar ele nu sunt nici pe departe comparabile. Veneția este unică, este un muzeu în sine. Rămâneți aproape și vom povesti foarte multe așa încât călătoria dumneavoastră să fie cât mai reușită.

 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *