Urmează să te stabilești în altă țară și vrei să îți iei mașina cu tine? Tot ce trebuie să știi despre modalitatea de transport internațional a unui autoturism și utilizarea acestuia în altă țară din UE

Urmează să te stabilești în altă țară și vrei să îți iei mașina cu tine? Tot ce trebuie să știi despre modalitatea de transport internațional a unui autoturism și utilizarea acestuia în altă țară din UE

Dacă nu ești mulțumit de viața pe care o ai în acest moment, dacă te simți limitat și ți-ai dori mai mult de la cariera ta, ar trebui să iei în calcul un nou început. Te poți muta într-o altă țară pentru a îți construi viața pe care ai visat-o. Relocările au devenit destul de comune în zilele noastre și indiferent de motivele pentru care ai ales să faci acest lucru, este recomandat să știi exact ce presupune.

De asemenea, pentru a simplifica acest proces și pentru a te scuti de bătăi de cap este recomandat să apelezi la specialiști în acest domeniu. Sunt firme specializate care te pot ajuta cu procesul de relocare și care se vor asigura că toate bunurile tale vor ajunge la destinație intacte. Relocarea nu trebuie să fie o corvoadă și dacă știi cum să iți organizezi mutarea, atunci nu vei avea parte de experiențe neplăcute. Dacă urmează să faci acest pas și ai nevoie să îți iei și mașina cu tine, află și tu care este cea mai ușoară cale.

Iată ce trebuie să știi dacă te-ai hotărât să circuli cu mașina într-o altă țară din UE

Transportul mașinii pe platforma

  • Deși pare destul de complicat să îți aduci mașina dintr-o țară în alta, în realitate totul este foarte simplu. Tocmai pentru că există firme specializate care oferă servicii de calitate, mașina ta poate fi livrată în deplină siguranță la destinație. Daca intenționezi să emigrezi în Spania, Italia sau Franța, Tabitatour.ro pune la dispoziție transport de autoturisme pe platformă, pentru o tranziție mai sigură și facilă. Dacă vrei să fii scutit de un drum lung și obositor, asigură-te că ai toate actele mașinii pregătite și știi care va fi destinația finală. Profesioniștii din domeniu sunt gata să te ajute în acest demers.

Documente și formalități de înmatriculare auto

În general, în UE, ai obligația de a-ți înmatricula mașina în țara în care ai reședința normală. Dacă urmează să te muți în altă țară din UE și îți vei reînmatricula mașina acolo, va trebui să le furnizezi autorităților dovada că mașina a fost supusă unui control tehnic în România și să plătești taxele aferente în tara în care urmează să te stabilești. Unele țări au norme privind scutirea de taxe la înmatricularea vehiculelor pentru persoanele care se mută permanent dintr-o țară în alta și își iau și mașina. Pentru a beneficia de o scutire fiscală, este recomandat să verifici termenele și condițiile aplicabile în țara în care vei emigra.

Reguli de circulație și siguranță rutieră

Normele privind siguranța rutieră și regulile de circulație pot fi diferite de la o țară la alta. Iată câteva dintre regulile specifice fiecărei țări:

•        Utilizarea centurii de siguranță este obligatorie în toate autovehiculele, inclusiv în autocare și microbuze, în toate țările din UE.

•        Copiii trebuie să poarte centură în scaune specifice vârstei în autoturisme și camionete și, pe cât posibil, în celelalte tipuri de autovehicule.

•        Utilizarea telefonului mobil la volan, fără un dispozitiv hands-free, este interzisă în aproape toate țările UE.

•        Nivelul alcoolemiei admise la volan diferă de la o țară la alta, iar în unele țări este zero.

•        Limitele de viteză diferă în funcție de tipul de drum și vehicul.

•        Sunt obligatorii echipamentele de siguranță, atât în autovehicule, cât și pentru biciclișți.

•        În unele țări, este obligatorie utilizarea luminilor de zi și/sau a anvelopelor de iarnă.

•        Pe șoselele din Cipru, Irlanda și Maltase circulă pe partea stângă.

În concluzie, dacă ai luat decizia să te relochezi într-o altă țară, nu ezita să consulți o firmă specializată care îți va oferi tot suportul de care ai nevoie. Fie că vrei să îți iei lucrurile personale sau mașina cu tine, alege o echipă profesionistă care să facă treaba în locul tău, iar tu bucură-te de drumul pe care ai ales să-l urmezi.

 

Sursa foto: pixabay.com

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *