Uimitoarea Viena – Itinerar ziua a 2-a

Ziua 2: Itinerar Viena

Uimitoarea Viena - Itinerar ziua a 2-a

Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn este o vizită obligatorie atunci când vă aflați în Viena și, deși vă va dura cel puțin jumătate din a doua zi în oraș, vă sugerăm că merită mai mult decât.

Sunt foarte multe de făcut aici și chiar te-am ierta că ai petrecut toată ziua aici și ai sărit peste celelalte atracții din itinerariul nostru – sunt atât de multe de făcut aici!

Palatul Schönbrunn Viena

Palatul în sine, acum un sit al patrimoniului mondial UNESCO, a fost centrul vieții curții vieneze în secolul al XVIII-lea și este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură barocă din Viena.

A fost martor la o serie de evenimente istorice și a fost locul în care un Mozart de șase ani a avut primul său concert major. Cu peste 1.400 de camere, nu este chiar mic și există sute de acri de grădină de explorat, cu o serie de atracții de vizitat, de asemenea.

 

Din fericire, sunt multe de făcut decât turul palatului. Vă recomandăm cu căldură să vizitați Carriage House, faimoasa Zoo Schönbrunn (cea mai veche grădină zoologică și una dintre cele mai bune grădini zoologice din Austria), Glorietta (care oferă priveliști incredibile asupra palatului și orizontului vienez), labirintul, Palmhaus și Grădinile Prinților.

Schönbrunn se află la câțiva kilometri în afara centrului orașului. Este ușor accesibil cu metroul din centrul Vienei și se află, de asemenea, pe ruta de autobuz hop-on hop-off.

Palatul Schönbrunn este deschis în fiecare zi, inclusiv de sărbătorile legale. Orele de închidere variază în funcție de perioada anului, dar se deschide în fiecare dimineață la ora 8 dimineața, când sunt deschise biletele și sălile de prezentare. Puteți vedea orele de deschidere și prețurile aici .

Dacă nu doriți să cumpărați un permis, vă recomandăm cu căldură să cumpărați un bilet în avans pentru a sări peste cozi, lucru pe care îl puteți face de pe site-ul oficial aici .

O altă opțiune este să faci un tur de mers cu ghid al palatului, cum ar fi acesta bine revizuit . Acest lucru va sări peste rânduri și vă va oferi o mulțime de informații și context istoric despre palat.

Muzeul de istorie militară

Dacă reușiți să vă îndepărtați de Schönbrunn, vă recomandăm să luați autobuzul hop-off ( inclus și în Vienna Pass) în alte câteva locații înainte de a vă întoarce în centrul orașului.

Primul dintre acestea este Muzeul de Istorie Militară din Viena.

Muzeul de Istorie Militară Viena

Acest muzeu acoperă întreaga istorie a armatei austriece, cu totul expus, de la arme și vehicule militare până la uniforme și medalii, acoperind o perioadă de timp din secolul al XVI-lea până în prezent.

Este găzduit în cea mai veche clădire de muzeu construită special din Viena, care făcea parte din complexul arsenal original al Vienei. Din nou, aproape merită vizitat doar pentru clădire!

Muzeul este deschis zilnic între orele 9:00 și 17:00, cu unele excepții de sărbătorile legale. Există o taxă de admitere și puteți vedea detalii complete despre taxe și orele de deschidere aici . Inclus pe Vienna Pass.

Palatul Belvedere

Mai departe de la clădirea de istorie militară pe ruta cu autobuzul hop-off (sau o plimbare relativ scurtă), veți ajunge la complexul palatului Belvedere , inclus în patrimoniul UNESCO. Acesta este format din două palate, Belvedere de Sus și Inferior și găzduiește Muzeul Belvedere.

Palatul Belvedere Viena

Acestea au fost construite la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea de către Prințul Eugene, într-o perioadă în care clădirile magnifice au apărut în toată Viena. Cele două palate sunt construite la capetele opuse ale grădinilor amenajate și au fost folosite de Prințul Eugene ca reședință de vară.

Astăzi, pe lângă faptul că puteți vizita terenul, puteți vizita palatele în stil baroc, care găzduiesc una dintre cele mai bune colecții de artă austriacă din Viena, inclusiv faimoasa pictură „Sărutul” de Gustav Klimt.

Belvedere de Sus este deschis zilnic între orele 9:00 – 18:00 (21:00 vineri), iar Belvedere de Jos este deschis zilnic între orele 10:00 – 18:00 (21:00 vinerea). Fiecare palat are o taxă de intrare individuală și puteți vedea detalii complete despre taxe și orele de deschidere aici .

Ambele sunt incluse și pe Vienna Pass, sau îți poți cumpăra biletele online în avans aici .

Bar pe acoperiș

Trebuie să fie timpul să te relaxezi după toată această zi de cultură și ce loc mai bun pentru a face asta decât la unul dintre barurile de pe acoperișul Vienei?

Bar pe acoperiș Viena

Există multe dintre care să alegeți – ne-am bucurat de cocktailuri la Cafe Bar Bloom, însoțite de priveliștea minunată asupra Stephansdom și la apusul soarelui asupra orașului. De asemenea, servesc gustări pe acoperiș sau puteți merge jos pentru a lua masa.

Cina la Zwolf Apostkeller

Chiar după colț de Cafe Bar Bloom se află un alt restaurant din pivnița mănăstirii din Viena – Zwolf Apostkeller . Găzduit într-o clădire care datează din 1339, acest labirint întortocheat de tavane arcuite din cărămidă oferă farmecul autentic al lumii vechi, cu opțiuni clasice de mese și băuturi vieneze.

De asemenea, s-ar putea să fiți acompaniat de muzicieni live în timp ce luați masa! O modalitate minunată de a finaliza sfârșitul acestui itinerar de două zile la Viena.

Harta itinerarului pentru 2 zile în Viena

Pentru a vă ajuta cu planificarea, am alcătuit această hartă cu toate atracțiile pe care le puteți vizita în timpul celor 2 zile în Viena. Puteți vedea acest lucru și pe Google Maps aici .

2 zile pe harta Vienei

2 zile în Viena Prezentare generală a itinerarului

  • Ziua 1: Catedrala Sf. Ștefan, Călătoria în timp Viena, Albertina, Prânz la Augustinerkeller, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Kunsthistorische, Croazieră pe râu, Roata uriașă
  • Ziua 2: Palatul Schönbrunn, Muzeul de Istorie Militară, Palatul Belvedere, Bar pe acoperiș, Cina la Zwolf Apostkeller

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *