Turiștii sunt așteptați pe TRANSALPINA și la Stână la ȘTEFANU

Începând de mâine dimineață, 16.06.2023, ora 8⁰⁰, se deschide circulația rutieră pe DN 67C, Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului.
     “Astăzi am verificat, împreună cu membrii comisiei, starea de viabilitate a DN 67C, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, în vederea deschiderii circulației rutiere. Am constatat că sunt îndeplinite condițiile de circulație în siguranță și am decis ca circulația rutieră să se deschidă începând cu data de 16.06.2023, ora 8⁰⁰, în următoarele condiții: accesul este permis între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare fiind de 30 km/, se permite accesul autoturismelor cu MTMA 3,5 to. Vreau să-i felicit pe colegii de la SDN Târgu-Jiu, în special pe cei de la districtul Rânca, pentru efortul depus în ultima perioadă, în condiții meteo nu tocmai prielnice, pentru redeschiderea acestui sector de drum montan”, a  declarat directorul Regional al DRDP Craiova, Cătălin Petruț  după finalizarea verificărilor.
           Turiștii  sunt așteptați și ei  să descopere cele mai frumoase peisaje pe care le oferă măreția și bogăția muntelui

Puteți vedea peisaje unice, dar vă puteți întîlni și cu oamenii muntelui, sus la Stână la Ștefanu.  ”Îmi este atât de dor de oamenii care mă prețuiesc și iși doresc să revada aceste locuri din GRĂDINA MAICII DOMNULUI …TRANSALPINA ,si care fac un popas  și la Stâna Ștefanu. Abia aștept să vă îmbrățisez și să depănăm poveștile de peste iarnă” transmite băcița Marioara Babu.

                                                                                       
  La muzeul amenajat de băcița Mărioara și familia acesteia,   vizitatorii pot vedea obiecte vechi, costume populare, aspecte din viata țăranului român…dar pot și degusta din produsele care se prepara la stână…tocan de oaie, bulz și alte bunătăți…naturale!
                                                                                 
        Iar în 25 iunie, sus la munte, la Ștefanu,  băcița Marioara și invitații săi, organizează o nedeie tradițională, unde vor  petrece cu Iliuță de la Jina  iar gazdele vor pregăti invitaților și  alte surprize…

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *