Truck mounted attenuator pe Transalpina, Transfăgărașan și alte zone montane

CNAIR a încheiat contractul de finanțare pentru ,,Sporirea siguranței rutiere pe timp de noapte, prin semnalizarea sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energia verde”
 Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea creșterii siguranței rutiere pe rețeaua de infrastructură rutieră existentă.
 Contractul cuprinde: amplasare de parapete rutiere din beton; amplasare de parapete rutiere cu rulouri; montare de parapete rutiere cu cabluri la marginea părții carosabile pe DN7C  Transfăgărășan, DN67C  Transalpina și alte sectoare de drumuri montane; amplasare de atenuatoare de impact echipate cu sistem de detecție accidente și monitorizare trafic; achiziție de sonete pentru montarea și întreținerea parapetului metalic;
 achiziție de sisteme pentru protejarea lucrătorilor care efectuează intervenții de urgență la infrastructura autostrăzilor și drumurilor naționale, tip „Truck mounted attenuator”.
Valoare totală a proiectului este de  13,479,341,80 de lei, fără TVA , va avea ca durată  42 de luni,  iar sursa finanțare va fi  din PNRR .
Iar Transalpina se va redeschide la finele acestei săptămâni, după ce traseul a fost verificat de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, de prefectul județului Gorj, directorul Călin Petruț de la DRDP, pe traseul Rânca și Obârșia Lotrului. Pe această porțiune, în urmă cu două săptămâni nămeții ajungeau până la cinci metri înălțime, a ținut să transmită secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.
”Țin să mulțumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiții extrem de reduse de vizibilitate și de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, și anume domnului Negucioiu Dragoș – șeful de district și domnului Popescu Iustin.  Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *