Trebuie să arătăm forță în promovarea intereselor stațiunilor turistice

Peste 15 stațiuni turistice și-au trimis reprezentanții la Borsec pentru a participa la conferința de două zile organizată de către Asociația Stațiunilor Turistice (AST) în perioada 24-25 februarie. Dezbaterile s-au axat pe situația stațiunilor din România în contextul pandemiei de coronavirus și pe posibilitățile de dezvoltare prin programele de finanțări naționale care vor fi implementate în următoarele luni.
Dezbaterile au fost deschise de către primarul orașului Borsec, Mik József, care îndeplinește și funcția de președinte AST. Edilul a vorbit despre importanța asociației prin care se promovează dezvoltarea tuturor formelor de turism și realizarea de strategii și programe regionale și naționale. „Acționând în mod integrat vom putea susține oferirea de alternative atât în perioadele de sezon, cât și extrasezon. Dezvoltarea asociației, asigurarea unei reprezentativități pentru toate sectoarele turismului, va avea un impact asupra politicilor naționale, asigurând și oportunități de a propune și sprijini măsuri cu impact mare asupra stațiunilor turistice, luând în considerare nevoile specifice ale membrilor” a explicat edilul. Primarul a vorbit și despre faptul că în România există 149 stațiuni turistice, iar cooptarea unui număr cât mai mare în AST va face mai facilă reprezentarea intereselor acestora. „Dacă putem să arătăm că suntem uniți și constituim o forță de luat în seamă, chiar am putea face o diferență” a menționat primarul.
În cadrul conferinței s-a discutat și despre problemele specifice cu care se confruntă stațiunile turistice și despre nevoia schimbării legislației în domeniu, pentru a putea facilita dezvoltarea acestui sector. Reprezentanții stațiunilor au vizitat noul centru balnear în construcție al orașului, cât si Complexul de Schi Speranța.
AST a luat ființă la începutul anului trecut, fiind o asociație de autorități publice locale de la nivel național și care acționează unitar pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din România.
Membrii fondatori sunt Primăria Orașului Borsec (Harghita), Primăria Comunei Bazna (Sibiu) și Primăria Orașului Geoagiu (Hunedoara). AST își propune să fie un sprijin atât în comunicarea cu instituțiile centrale, dar și un sprijin pentru dezvoltarea comunităților locale prin implementarea de proiecte din surse de finanțare, dar mai ales internaționale care să fie complementare proiectelor desfășurate de autoritățile locale.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *