Straja e în top trei a celor mai căutate stațiuni montane din România, se schiază pe întregul munte

Dezvoltarea domeniului schiabil, investiţiile făcute în infrastructură de autorităţile locale, precum şi promovarea acesteia, pe diferitele site-uri de specialitate, dar şi publicitatea prin presă, a condus la creşterea numărului de turişti, care lasă acum, staţiunile montane din Austria precum şi altele din ţară, pentru a petrece câteva zile în mirifica zonă a Strajei.

Vacanţa a dus în staţiunea Straja acum,  şi sute de elevi care au venit să înveţe din tainele  sporturilor de iarnă. Numărul turiştilor a crescut datorită adresabilităţii investiţiilor create în domeniul schiabil de la Straja.

Pe lângă investiţiile private operate de mai mulţi investitori privaţi, nu trebuie să uităm nici investiţiile realizate de administraţia publică locală şi alocările bugetare primite. Cu peste 14.000 de turiști în weekendul care a trecut,  stațiunea hunedoareană Straja a bătut recordurile din toate sezonurile de iarnă, până acum, situându-se în top trei a celor mai căutate stațiuni montane din țară. Gradul de ocupare al locurilor de cazare depășeste 95% și cu greu  se mai găsește  un loc liber. Există pârtii speciale amenajate pentru începători și pentru copii, dar și pârtii de ski pentru cei avansați, alături de alte numeroase posibilități distractive. Elevii sunt în vacanță și grupuri din mai multe colțuri ale țării au ajuns încă de vineri, să prindă seriile de tabere organizate profesioniști, care învață prichindei de la trei ani cum să stea pe skiuri sau pe snowboard, căruia în weekend i-a fost dedicat o competiție, pe Pârtia Canal și la care au fost înscriși peste 150 de concurenți din toată țara.

Proba a presupus ocolirea jaloanelor amplasate pe pereții laterali ai pârtiei într-o manșă cronometrată, după ce participanții au avut dreptul la mai multe ture de încălzire.

Pârtiile sunt numai bune de practicat sporturile de iarnă, stratul de zăpadă depășind pe alocuri un metru.

Acum funcționează toate părțiile , chiar și Pârtia Telegondolă cu o lungime de peste 3.2km

Pot să vă declar că, până în prezent suntem mulţumiţi de cum au decurs lucrurile în staţiunea Straja. Adresabilitatea ei a crescut  în ultimele weekend-uri,  mai ales după ce a și nins. Dar să nu uităm că noi am început să  amenajăm încă din decembrie, pârtiile cu zăpadă artificială cu ajutorul tunurilor de zăpadă și lănciile. Avem acum un domeniu schiabil de peste 28 de kilometri. Putem spune că se schiază pe un întreg munte. Vrem să continuăm investiţiile şi pe viitor, dar avem nevoie şi de sprijin, pentru finalizarea domeniului schiabil, să montăm prima instalaţie de transport pe cablu spre Pasul Vâlcan şi să o unim cu Straja, urmând ca în final domeniul schiabil  să depășească  peste 50 de kilometri de pârtie.

Împreună cu ceilați investitori din stațiune vrem să creștem numărul de locuri de cazare, să ne diversificăm oferta de servicii, atât în sezonul de iarnă, cât și vara. Ne bucurăm şi de sprijinul Consiliului Judeţean  și a altor factori decizionali. Vom începe și competițiile sportive de iarnă , unele devenite deja tradiție, îl vom sărbători pe Baloo, vom avea Festivalul Zăpezii, Cupa Veteranilor și Comexim și altele organizate în parteneriat cu Primaria și Consiliul local Lupeni dar și cu  alți parteneri și sponsori,  a ţinut să ne declare Emil Părău, cel care a pus suflet şi a investit în  dezvoltarea şi modernizarea  staţiunii Straja.

Și cei de la Salvamont Lupeni au suplimentat permanența sus la munte, zece salvamontiști intervenind la acțiunile de salvare, 24/ 24. Pentru că sunt și turiști teribiliști, ce-și pun viața în pericol,  și care, din păcate, au fost sancționați cu amendă sau au fost  transportați la serviciul de urgență de la spital. Cu muntele nu te joci, mai ales acum, stratul de zăpadă este imprevizibil, iar în Straja,  în zonele de cornișă înaltă,  există posibilitatea să  o ia la vale.

Un alt lucru bun realizat pentru domeniul schiabil este că faptul că există doar o singură cartelă, atât pe instalațiile care apartin de Complexul Montana, Platoul Soarelui cât și pentru telegondola și telescanul de pe Vârful Straja care va funcționa din sezonul viitor.  Achiziționarea skipass-urilor de zi și ore este acum disponibilă și de la punctele special amplasate la telegondolă, precum și de la toate casieriile din stațiune.

+

Tarifele skipass-urilor s-au modificat astfel: un skipass de cinci zile este mai avantajos ca unul pe zi, iar zilele nu sunt consecutive, pot fi folosite oricând pe durata sezonului.  Cu siguranță cei care au petrecut câteva zile la Straja, vor reveni, deoarece serviciile s-au îmbunătățit și sunt pentru toate buzunarele.

 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *