România are o nouă destinație ecoturistică!

Este vorba despre comuna Vama Buzăului, localitate aflată la poalele Munților Ciucaș. Aceasta a obținut recunoașterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

„Felicit administrația locală din Vama Buzăului pentru angajamentul ferm de a promova turismul durabil și inițiativele de conservare și protejare a mediului! De altfel, acest exemplu de bună practică, aflat acum pe lista destinațiilor ecoturistice ale României, trebuie replicat de tot mai multe localități care beneficiază de patrimoniu cultural și natural valoros. În această manieră, putem construi un viitor sustenabil pentru noi toți, dar mai ales,  pentru generațiile ce vor urma”, a transmis ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea.

Așezarea pitorească vă invită să descoperiți, în deplină armonie cu natura, Rezervația Valea Zimbrilor și traseele montane pe care le puteți parcurge atât la pas, cât și cu bicicleta.

Iar în  Vama Buzăului, mâncărurile tradiționale sunt puse la loc de cinste. Așa se explică și existența, în acest loc, a celor mai multe puncte gastronomice locale din întreaga țară.

Certificarea a fost acordată după verificarea îndeplinirii, în teren, a celor 100 de criterii de eligibilitate, prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului (2019-2029). Verificările au fost efectuate de către comisia formată din specialiști ai MEAT, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare a Turismului și ai Asociației de Ecoturism România.

                                                                             

”Stațiunii Turistice Vama Buzăului i s-a acordat astăzi, statutul de DESTINAȚIE ECOTURISTICĂ! A fost o activitate pe care am început-o cu suficient timp în urmă, am urmat toți pașii necesari și am îndeplinit condițiile necesare, iar astăzi ne bucurăm de această recunoaștere la nivel național. Mulțumesc tuturor vămășenilor și celor care s-au implicat în procesul de obținere a acestui titlu și subliniez faptul că suntem hotărâți și avem sprijinul comunității de a progresa constant în acest domeniu” a declarat și Tiberiu Nicolae Chirilaș, primarul comunei Vama Buzăului.
                                                                                     

Vama Buzăului a devenit, astfel, cea de-a opta destinație ecoturistică a României, care beneficiază de recunoașterea MEAT.

Lista completă a tuturor localităților care dețin această distincție poate fi consultată aici

Și tot primarul loclaității, Tiberiu Nicolae CHIRILAȘ, aduce la cunoștința opiniei publice  faptul,  că a fost finalizat proiectul “PREGĂTIȚI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ – DOTAREA SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ VAMA BUZĂULUI”, finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R.) derulat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) și Grupul de Acțiune Locală – Curbura Carpaților, proiect în valoare de 319.178,00 lei finanțare publică prin P.N.D.R. și 49.124,00 lei cofinanțare locală.

A avut loc și vizita  reprezentanților Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  care alături de primarul și viceprimarul comunei Vama Buzăului și a echipei de implementare a proiectului au recepționat autospeciala complet echipată pentru intervenții rapide în caz de incendiu.
                                                                           
”Dezvoltarea Stațiunii Turistice Comuna Vama Buzăului continuă, ceea ce înseamnă că trebuie să ținem pasul cu echiparea și nivelul de educație și civilizație pe care îl practică comunitățile similare europene,  cu tradiție în domeniul turismului eco sustenabil” a conchis primarul localității.
                                                                                 
 Iar în cadrul Galei Destinația Anului 2023, Stațiunea Turistică Comuna Vama Buzăului a fost premiată alături de locuri și orașe cu tradiție în turismul românesc.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *