Primăvara aceasta sunt la mare căutare city-break-urile, sejururile de 2-3 nopţi în marile oraşe

City break-urile, cele mai dorite de români. Motivul este și evident, pentru că vor să profite din plin de zilele libere legale şi de minivacanţele anunţate pentru acest an. Mai mult, bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanţă, în contextul în care guvernanţii au precizat că vor acorda tichetele până în 2026 inclusiv, dar şi că valoarea lor va creşte.

City break-urile, cele mai dorite de români. „Primăvara aceasta sunt la mare căutare city-break-urile, sejururile de 2-3 nopţi în marile oraşe, dar ne aşteptăm ca în perioada următoare să se aglomereze şi perioada Paştelui, alături de sezonul estival. Recomandăm în continuare rezervările early booking, astfel încât turiştii să profite de preţuri accesibile şi de disponibilitate la cazările preferate”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

City break-urile, cele mai dorite de români

În ultima vreme, tot mai mulţi români au descoperit avantajele vacanţelor de city-break în ţară, datorită preţurilor accesibile, a distanţelor scurte, dar şi a varietăţii activităţilor. Sibiul şi Braşovul câştigă detaşat în topul celor mai populare destinaţii de city-break, indiferent de anotimp, însă nici Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca nu rămân mai prejos, mai ales datorită evenimentelor culturale organizate în zona lor.

În plus, se observă o tendinţă tot mai mare pentru vacanţele la SPA, pe măsură ce acest curent ia amploare în România, în sincron cu dezvoltarea staţiunilor balneoclimaterice. În ultimii ani, oraşe precum Sovata, Lacu Sărat sau Băile Tuşnad au trecut printr-un proces complex de transformare, astfel că turiştii rezervă tot mai des cazări în aceste destinaţii.

În ceea ce priveşte preţurile, acestea oscilează, bineînţeles, în funcţie de perioadă şi de cererea pentru o anumită destinaţie. În această primăvară, un sejur de două nopţi, în cameră dublă, la Braşov şi Sibiu, costă, în medie, 500-600 de lei.

În Timişoara, un sejur de două nopţi costă, în medie, 700 de lei, în timp ce în Cluj-Napoca, tariful pentru un sejur de două nopţi, este de 750 de lei. Pentru staţiunile balneare, cum sunt Sovata şi Băile Tuşnad, preţurile sunt în creştere: 800-900 de lei pentru un sejur de două nopţi, însă unităţile de cazare din aceste zone includ, adesea, şi acces la centrul SPA în acest pachet.

Tocmai din acest motiv, trendul minivacanţelor se menţine şi anul acesta, când vom avea şi cea mai lungă perioadă de libere, cu ocazia Paştelui. Astfel, minivacanţa va începe de miercuri, 1 mai (Ziua Muncii) şi se va încheia luni, 6 mai, a doua zi de Paşte.

Pentru data de 2 mai, joi, Guvernul a stabilit să se facă punte, astfel încât românii angajaţi la stat să beneficieze de mai multe libere de Paşte. O altă minivacanţă de care se vor putea bucura turiştii este cea de Rusalii, lunea de după Rusalii (24 iunie) fiind liberă, ceea ce înseamnă că va fi un weekend prelungit numai bun pentru a explora destinaţiile din România.

O altă oportunitate va fi de Sf. Maria, data de 15 august picând într-o zi de joi. Şi de această dată, guvernanţii au decis că vineri, 16 august, va fi zi de punte. Ultima minivacanţă din 2024 va fi de Crăciun, prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie) vor pica miercuri şi joi, în timp ce vineri, 27 decembrie, va fi zi de punte stabilită de Guvern”, se arată în comunicat.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *