Prima ediție a Zilelor Transalpinei vor începe  astăzi

Este prima ediție a festivalului care dorește a promova cea mai spectaculoasă șosea din România,  iar  Primăria Petrila din Valea Jiului  este coorganizator al evenimentului.

Evenimentul este găzduit de Stâna Ștefanu, sus în munte la Mărioara Băbu,  în parteneriat cu CJ Vâlcea și CJ Gorj și împreună cu administrațiile locale de pe întreg teritoriul șoselei.

Aici puteți degusta deliciosul bulz ciobănesc sau tocanul de oaie, cea mai veche şi tradiţională mâncare din carne de oaie.

Vă așteaptă și  o expoziție de costume populare și obiecte ciobănești, un veritabil muzeu al satului românesc, care recreeză atmosfera, farmecul și parfumul unor vremuri de altădată.

La eveniment și-a anunțat prezența și cunoscutul om de televiziune Charley Ottley.

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România, din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atât din ţară cât şi din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele.

Transalpina traversează Munţii Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului, între care se afla, şi leagă Localitatea Sălişte din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.

 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *