Padova- orașul lui Galileo Galilei și al sfântului Anton. Știați că este unul dintre cele mai bogate orașe italiene?

Padova este un oraș al contrastelor vizuale așa cum eram și eu cu Oana, parcă aterizați din Vama Veche. Într-o zonă relativ compactă se află străzile înguste ale orașului vechi, grandoarea renascentistă a principalelor sale piețe, cupolele bizantine ale Bisericii Sf. Anton și viziunea largă, simetrică ale aleilor cu statui din Prato della Valle.

Padova- orașul lui Galileo Galilei și al sfântului Anton

La fel de variate sunt atracțiile sale turistice printre care se numără o universitate de prestigiu, -dacă vă spune ceva Galileo Galielei și Copernic- prima grădină botanică, o capela frescă, una dintre comorile artistice de prim rang ale Italiei și locul de înmormântare al unuia dintre cei mai venerați sfinți ai lumii. Ca o glumă, prelatul care supravegheaza altarul simte sunetul monedei și valoarea ei, așa că să nu te aștepți la mari daruri dacă lași sub 2€ în cutia de donații. 😀

Padova- orașul lui Galileo Galilei și al sfântului Anton

Biserica Sfantul Anton

De la începuturile sale romane, Padova a fost unul dintre cele mai bogate orașe ale Italiei. Are aproximativ 210.000 de locuitori și se află în regiunea Veneto din nordul Italiei. Orașul este situat pe râul Bacchiglione, la marginea câmpiei Padului, la 40 km vest de Veneția și 29 km sud-est de Vicenza. Padova este, de asemenea, capitala provinciei cu același nume, Provincia Padova, fiind un important centru economic și cultural al Italiei.

Cea mai vestită atracție turistică a orașului este Bazilica Sfântul Anton, cu mormântul lui Anton de Padova și un altar cu 21 de statui de bronz sculptate de Donatello, unul dintre cei mai mari sculptori și pictori ai lumii, biserica despre care voi vorbi într-un articol separat.

Capcane low cost. Uneori dai bani puțini dar plătești un preț mare! Secrete de călătorie

Cum ajungi în Padova

Dacă pleci din România cu un zbor, poți alege aeroportul  Antonio Canova din Treviso sau Marco Polo din Veneția. Este un aeroport si in Verona insa nu am experiente cu acea ruta si nu ma pot exprima.

Aeroportul Antonio Canova din Treviso se găsește la o distanță de circa 60 km de Padova. Cea mai simplă modalitate de a ajunge de la aeroportul din Treviso în Padova este cu autobuzul. Timpul de parcurs este de puțin mai mult de o oră, iar autobuzul te va lăsa la autogara din Padova, situată chiar lângă gară. Biletele pentru o cursă costă în jur de 5-7 Euro (sunt puțin mai scumpe dacă le cumperi direct de la șofer). Poți alege dintre următoarele variante:

  • Autobuzul 101 al societății MOM are stația vizavi de aeroport, iar biletul costă 5 Euro/sens.
  • Autobuzul E060 al societății FS Busitalia

O altă modalitate de a ajunge de la aeroportul din Treviso în Padova este cu legătura Treviso Airlink, care conectează aeroportul Canova cu gara din Treviso, de unde poți lua trenul către Padova.

Alergatea  și urmărirea cu carabinierii

Ca variantă de final, poți lua autocar Terravision (10 Euro) sau Treviso Airport Bus Express (12 Euro) până la Mestre și de acolo trenul până la Padova (preț de 3,8 Euro, respectiv 14,9 Euro, în funcție de tipul de tren; durata călătoriei circa 15-35 minute).

De la gara din Padova, lângă care se află autogara mai faci 15-20 minute pe jos până în centrul orașului. Noi am avut cartierul general în Marghera, am ales la fel ca întotdeauna un loc în mijlocul obiectivelor astfel încât să ajungem ușor în toate punctele de atracție. Deci este limpede că am venit cu trenitalia din Mestre. După ce m-au alergat carabinierii  care credeau că piratul din Caraibe a furat prințesa de Lido (e pe bune, m-am dat prins și le-am aratat legitimația).

Veneția – Padova

Aeroportul Marco Polo din Veneția este cel mai apropiat aeroport de Padova. Distanța de la aeroportul din Veneția până la Padova este de circa 50 km.

De la aeroportul din Veneția poți ajunge în Padova astfel:

  • cu autobuzul E015 al societății FS Busitalia (durata călătoriei este de circa 1 oră)
  • cu autobuzul nr. 15 al societății Actv sau cu shuttle Venice Airport Bus Express (10 Euro/sens, durata călătoriei circa 20 minute) până la gara din Mestre și de acolo tren până la Padova (preț de 3,8 Euro, respectiv 14,9 Euro, în funcție de tipul de tren; durata călătoriei circa 15-35 minute)

Verona – Padova

Aeroportul Valerio Catullo din Verona se află la circa 100 km de Padova. De la aeroport poți lua autobuzul nr. 199 Verona Airlink până la gara din Verona (prețul biletului este de 7 Euro) și de acolo tren direct până în Padova (preț bilet 8-16 Euro, în funcție de tipul de tren; durata călătoriei 45 minute-1,5 ore, nu am circulat personal).

2 zile fantastice la Viena – Cum ne organizăm obiectivele în orașul lui Mozart

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *