Noiembrie cu plajă la Durres și baie în Marea Adriatică pe riviera albaneză

Baie în Marea Adriatică în noiembrie. Ciudat dar s-a bifat cu bucurie, cu joacă și uimire. Riviera albaneză și plajele din Durres încă ne mai chemau la o bălăceală chiar dacă în țară se intra în temperaturi de iarnă.

O vacanță în Albania în luna noiembrie poate fi o experiență minunată, iar unul dintre cele mai bune locuri pentru aceasta sunt plajele din Durres. Durres se află pe coasta Marii Adriatice a Albaniei și este unul dintre cele mai populare orașe din țară, cunoscut pentru frumusețea sa naturală și istorică.

Am plecat cu poveștile de-acasă dar am descoperit o comoară

Nu au circulat prin România legende frumoase despre Albania însă cum nu sunt adeptul bârfelor, îmi place să veni vedi și de cele mai multe ori vici. Așa a fost și de astă-dată, am fost impresionați în mod plăcut de toată Albania, nu doar de Tirana, de muntele Dajti, sau de Durres.

Intemeiat in secolul al VII-lea, i. Hr de catre colonistii greci din Corint si Corcyra sub numele de Epidamos, devenit mai tarziu important centru comercial al Imperiului Roman- sub numele de Dyrrhachium, orasul este unul din cele mai vechi asezari din zona adriatica, principalele sale atractii turistice fiind legate de mostenirea istorica si culturala ramasa de la romani, bizantini sau otomani.

Turnul Venețian și Marea moschee

Durres este situat în partea de vest a Albaniei și se află pe Marea Adriatică, fiind unul dintre puținele orașe din țară care au acces la mare și trebuie punctat că este cel mai mare port. De asemenea, regiunea se întinde până pe coasta Mării Ioniene, ceea ce înseamnă că această regiune are două mări. Durres este un oraș istoric de mare importanță, cu o mulțime de monumente și site-uri istorice.

Cele mai populare sunt amfiteatrul roman, turnul venețian și marea moschee din Durres. Acestea sunt situate în centrul orașului, lângă portul vechi al orașului. V-am enumerat doar câteva atracții dar veți descoperi mult mai multe la fața locului.

Amfiteatrul Roman – Unic în Europa

Va recomandam Amfiteatrul (cel mai mare din Balcani) construit in 100 i HR de imparatul Hadrian, Turnul Venetian, un turn circular construit in secolul XVI, Zidul Bizantin, Muzeul de Arheologie, Forumul Bizantin, Villa King Zog, amplasata pe un deal si oferind o panorama asupra orasului, Marea Moschee sau o plimbare pe Bulevardul Epidamn-artera principala din Durres.

Noiembrie cu plajă la Durres

Plaja are nisip fin și este împânzită de palmieri și măslini, de rodii și portocali și tot felul de plante exotice. În plus, aici veți găsi multe restaurante și cluburi, precum și o mulțime de opțiuni de cazare la prețuri accesibile. De asemenea, puteți închiria automobile și scutere pentru a vă bucura de plaja și de mare în stilul vostru. Durres se întinde de la Pelpa la Curilla (peste 10 km de plaja cu nisip fin) și are multe de oferit, incluzând plajele sale, zonele istorice și obiectivele turistice.

Există multe restaurante de calitate și cluburi, precum și un număr mare de magazine mari și chioșcuri mici în stil sicilian. Și desigur, un loc de relaxare la malul mării. La unul dintre ele, de patru stele, am comandat (că aveam poftă de pește), de credeam că o să amanetăm apartamentul dar nu a fost așa.

Ne promovăm locurile noastre – I 💖 Dâmbovița

A venit șeful de sală, cu postură de senator și îmbrăcat ca la operă, ne-a recomandat să schimbăm tricourile cu o ținută elegantă și am fost nevoit să-i spun că suntem de fapt jurnaliști și că ne promovăm orașul și județul Dâmbovița. Ne-a lăsat cu promisiunea că îi vom face publicitate în țară la rândul nostru.

Așadar este vorba despre restaurantul hotelului Iliria, chiar mișto, cum ar spune cei de la Nike, doar viață! Nu am băut apa din bolul cu lămâie, nici nu i-am scos oasele din dinți Oanei de pește, (grafie voită). Totul a decurs ca la carte că doar am mai mâncat noi și la franțuji așa, de am făcut împrumut în bancă și la Miami în rate pe 24 de luni. Glumesc.

În concluzie, Durres este unul dintre cele mai frumoase orașe din Albania și merită cel puțin o vizită. Veți găsi aici o mulțime de obiective turistice și frumoasele plaje de pe Riviera albaneză, care vă vor oferi o experiență unică în orice anotimp.

Astfel, dacă vă pregătiți pentru o vacanță în luna noiembrie, Durres este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a face baie în Marea Adriatică. 😃 Și pentru a o salva pe Oana cea mică de rechini.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *