Mountain biking-ul, pasiune, adrenalină şi siguranţă

Pasionaţii de mountain biking ştiu cât de importantă este bicicleta pe care folosesc pentru a practica acest sport. Esențial este și echipamentul, care trebuie selectat corect, să fie adecvat sporturilor îndrăzneţe şi provocatoare. Pedalând bicicleta destinată strict acestui palier sportiv şi fiind protejat cu accesoriile necesare, te vei bucura de cele mai plăcute experienţe, indiferent cât de accidentat ar fi terenul sau cât de abrupte ar fi pantele pe care alegi să le înfrunţi.

Ciclismul montan şi bicicletele mountain bike

Ciclismul montan este reprezentat de acea formă de ciclism care se practică în afara drumurilor asfaltate, pe drumuri forestiere, terenuri accidentate şi zone stâncoase. Acest sport este caracterizat atât prin complexitatea efortului fizic pe care ciclistul îl depune, cât  şi prin posibilitatea de a pătrunde în peisajele sălbatice specifice zonelor montane, de a ajunge în arii greu accesibile şi de a intra în contact cu autenticitatea naturii.  Traseele destinate ciclismului montan sunt departajate în funcţie de dificultate, astfel că şi bicicleta mtb aleasă pentru a le parcurge, va trebui să fie adaptată acestora.

Cum alegi modelul de mountain bike potrivit?

Bicicleta de munte este acel mijloc de deplasare proiectat să facă faţă oricăror condiţii, prin natura materialelor din care este fabricată, a geometriei cadrului, a frânelor, suspensiilor şi transmisiei. Termenul generic de biciclete mountain bike conţine multe categorii de modele, astfel că personalul magazinului BikeXcs te va ajuta să faci cea mai bună alegere, raportându-se la nevoile tale, dar şi la abilităţile deţinute în materie de  off-road. Astfel, vei putea alege bicicletele cross-country, dacă preferi terenurile dificile şi căţărările, şi vei opta pentru un model all-mountain sau enduro, în cazul în care adopţi trasee foarte dificile. 

Dacă vrei să parcurgi terenuri denivelate, dar plate, poţi opta pentru o bicicletă de trail, o combinaţie inspirată între cross-country şi all-mountain. Pentru un traseu caracterizat de dificultate extremă, îţi vei îndrepta atenţia către un model freeride, iar dacă eşti pasionat de coborârile abrupte, bicicleta de downhill va fi alegerea cea mai potrivită.

Mountain biking, practicat cu pasiune şi în siguranţă

Mountain biking-ul înseamnă pedalatul pe drumuri neasfaltate, prin noroi, pe poteci, printre pietre şi crengi, pe cărări necunoscute, abrupte, drepte sau şerpuite. Dacă ai decis că vrei să încerci acest sport,  nu ezita să ceri îndrumarea personalului BikeXcs, atunci când vrei să îţi procuri un model din categoria de biciclete mountain bike. Cu mult profesionalism şi dedicare, aceştia te vor ajuta să alegi bicicleta care te va avantaja cel mai mult şi care îţi va oferi o experienţă sigură şi plăcută în practicarea noului tău hobby, iar calitatea serviciilor te va susţine în procurarea rapidă şi la preţuri accesibile a produsului dorit. 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *