Mentine piscina curata folosind un filtru de piscine

Principala functie a unui filtru piscina este de a retine murdaria si alte materii din apa piscinei. Se previne astfel dezvoltarea unui mediu propice pentru tot soiul de microbi care pot duce la imbolnavire. De altfel, filtrarea apei din piscina reprezinta un pas foarte important in procesul de intretinere a piscinei si tratare a apei.

filtru de piscine

Orice proprietar de piscina are nevoie de un filtru de piscina care sa elimine murdaria si insectele din apa, si care sa asigure totodata o mai buna distributie a substantelor chimice utilizate pentru combaterea bacteriilor. Astfel spus, filtrul este cea mai importanta parte a instalatiei destinate ingrijirii piscinii. Primul pas pe care trebuie sa-l faci inainte de a alege tipul de filtru potrivit pentru piscina ta este sa te familiarizezi cu toate optiunile disponibile pe piata. Este important sa alegi un sistem de filtrare potrivit pentru piscina ta. Ai la dispozitie diverse posibilitati:

Filtru piscina cu nisip

Este cea mai veche, cea mai ieftina si cea mai frecvent utilizata metoda de filtrare a apei din piscina. Acest tip de filtru utilizeaza un tip de nisip special – abraziv si poate filtra particule intr-un interval de la 20 la 40 de microni, fiind alegerea ideala pentru proprietarii piscinelor publice sau private, de dimensiuni medii sau mici.

  • Avantajele filtrelor cu nisip

– Filtrare excelenta

– Sunt necesare mai putine produse de intretinere

– Asigura o mai buna circulare a apei

– Sunt usor de combinat cu alte parti ale instalatiei de piscina, cum ar fi pompa de caldura

– In schimbul nisipului, puteti folosi un alt agent de filtrare, precum sticla de filtrare

– Devine rapid saturat si trebuie inlocuit in mod regulat

– Filtrare mai eficienta comparativ cu un filtru cu cartus.

Dezavantajele filtrelor cu nisip

– Curatarea regulata (saptamanal, de preferat), pentru o buna filtrare

– Inlocuirea nisipului la fiecare 5 ani

– Utilizarea unui agent floculant pentru filtrarea celor mai fine particule de murdarie

– Cresterea presiunii din interior ii scade eficienta.

– Nu poate fi evitata  dezvoltarea algelor.

Filtru piscina cu cartus

O piscina accesorizata cu un filtru cu cartus utilizeaza cartuse de filtrare pentru a filtra apa. Desi mai scumpe decat filtrele cu nisip, cele cu cartus sunt mai eficiente (cu conditia ca piscina sa nu fie de dimensiuni foarte mari) si la fel de usor de intretinut. Filtrele cu cartus sunt eficiente, nu consuma multa energie si au capacitatea de a filtra impuritati de pana la 10 microni.

Avantajele filtrului cu cartus

– Sunt usor de instalat si accesibile ca pret

– Dau randament si la presiuni mai reduse, fiind compatibile cu pompe de diverse viteze

– Filtreaza impuritati de pana la 10 microni.

Dezavantajele filtrului cu cartus

– Filtrare mai putin fina in comparatie cu un filtru piscina cu nisip

– Opreste doar murdaria grosiera

– Nu poate fi combinat cu o pompa de caldura

Cum functioneaza instalatia filtrului de piscina?

Inainte de toate, un filtru piscina nu va functiona fara o pompa de piscina. Ai nevoie de ambele componente pentru a te asigura ca apa din piscina va deveni din nou curata. Pompa pompeaza apa din piscina pana la filtru. Apa de suprafata ajunge in filtrul cu nisip prin skimmer sau revarsare. De asemenea, pompa aduce apa la filtrul de nisip prin intermediul aspiratorului de piscina.

Daca ai o piscina cu skimmer, atunci acest sistem va avea, cel mai probabil, un cos cu pre-filtru sau filtru, ceea ce inseamna ca poate retine mai intai impuritatile mai mari (crengi, frunze, insecte, etc.). Odata ce apa ajunge la filtrul cu nisip din piscina, aceasta este pompata de sus in jos. Particulele de murdarie se lipesc de nisip, urmand ca din filtrul piscinei sa iasa apa curata. Apa este apoi adusa din nou in piscina, uneori trecand mai intai printr-un sistem de incalzire piscina.

Intra acum pe Total Pool & SPA pentru cele mai accesibile filtre piscina.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *