Malaga de la Pablo Picasso la Antonio Banderas – Călătorie în Malaga, atracții și activități

Malaga, orașul în care s-a născut Antonio Banderas este o atracție turistică de excepție. Clima, plajele, istoria, totul atrage turiștii ca un magnet. Renumit pentru muzica sa, Malaga găzduiește o mulțime de baruri, cafenele muzicale și cluburi de noapte. Iar elogiile pentru acest oraș nu se opresc aici.

calatorie in Malaga

E unul din cele mai vechi orașe din Spania, a fost odată locul de baștină al inimitabilului Pablo Picasso și se poate lăuda și astăzi cu unele dintre cele mai bune tapas din țară.Iată exemple în plus pentru a-ți crește apetitul…

Plaje urbane și golfuri ascunse

Combină viața urbană cu sporturi nautice și soare pe plajele urbane din Malaga. Vrei ceva mai liniștit? Dacă te aventurezi mai departe de-a lungul coastei, vei găsi câteva plaje cu nisip izolate.

Locuri de vizitat în Málaga

Alcazaba și teatrul roman

Alcazaba (în limba arabă – fortăreață)

Castelul Gibralfaro

Catedrala, în stil greco-roman, pe locul unei vechi moschei maure, a fost începută în 1528 și terminată în 1719

Portul, unul dintre cele mai importante din Spania.

Casa natală a lui Picasso

Museo Picasso Málaga

CAC Málaga (muzeul de artă modernă)

Bine de știut:în Malaga se mănâncă târziu

Dacă vrei să mănânci în oraș în Malaga, s-ar putea să trebuiască să-ți ajustezi programul. Majoritatea restaurantelor servesc prânzul cel mai devreme la 14:00, iar cina nu înainte de 20:00. În weekend poate și mai târziu.

Museo Interactivo de la Música (MIMMA)

Museo Municipal (muzeul orașului).

Museo de Artes y Tradiciones Populares (Museul de Arte și Tradiții Populare)

Palacio Episcopal (Palatul episcopal)

Iglesia del Sagrario

Palacio de los Condes de Buenavista

Plaza de Toros (arena de coridă)

Centre Pompidou Malaga

Grădina botanică din Malaga

Încearcă mâncarea tradițională andaluză

Malaga are o bucătărie unică și printre cele mai bune tapas din Spania. Nu rata Pitufos, un rulou de pâine adesea umplut cu roșii, ulei de măsline și șuncă, sau încearcă Ajo Blanco, un gazpacho cu usturoi și migdale.

 

Artă, cultură și istorie

Fenicienii au fondat orașul “Malaka” aici, în jurul anului 1000 î.Hr. Acest nume provine probabil din cuvântul fenician pentru “sare”, deoarece peștele era sărat în apropiere de port; în alte limbi semitice, cuvântul “sare” încă se traduce, în ebraică “mélaḥ” sau în arabă “milḥ”.

Șapte secole mai târziu, romanii au cucerit acest oraș împreună cu alte zone spaniole de la Cartagina din Africa. Începând cu secolul al V-lea d.Hr. s-a aflat sub stăpânirea vizigoților.

În secolul al VIII-lea, Spania a fost cucerită de mauri, iar orașul a devenit un important centru comercial. Inițial, Málaga a aparținut de Califatul de Cordoba. După căderea dinastiei umayyazilor, a devenit capitala unui regat separat, dependent însă de Granada. În această perioadă, orașul a purtat numele de “Mālaqah”.

 

La sfârșitul Reconquistei, recucerirea Spaniei, Málaga a redevenit creștină, în 1487

Orașul a fost puternic bombardat de forțele aeriene italiene și franciste în timpul războiului civil spaniol în 1936. Turismul de pe Costa del Sol din apropiere a impulsionat economia orașului în anii 1960.

Ești pentru prima dată în Malaga? El Centro Malaga, cunoscut și ca Centrul Vechi, e un loc minunat cu baruri, cluburi și restaurante vibrante, aproape de Muzeul Picasso, Plaza de la Merced și Calle Marques de Larios.

Zboruri de la 24,9€, nu rata superoferta!!!

LA PAS PRIN LUME

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *