Județul Hunedoara este o zonă privilegiată din punctul de vedere al patrimoniului natural, cultural și turistic

Primii pași în vederea implementării, la nivelul județului Hunedoara, a unui proiect de promovare a ecoturismului și a turismului activ în rândul tuturor categoriilor de persoane.
Consiliul Județean Hunedoara a fost, astăzi, gazda unei întâlniri cu echipa care a implementat, între anii 2021-2022, proiectul „Anii drumeției” la nivelul județului Sibiu. La întâlnire au luat parte reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Parcului Național Retezat, Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, Destinației de Ecoturism Țara Hațegului și ai Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.
Discuțiile au fost conduse de secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Lucian Rus, și de administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram.
În cadrul întâlnirii, echipa de la Sibiu a prezentat conceptul de proiect implementat în județul Sibiu, pe care dorește să-l extindă și la nivelul județului Hunedoara: o rețea de drumeție care să cuprindă trasee pedestre în zona montană (reabilitarea celor existente, acolo unde este cazul) și zona colinară, cicloturism, programe de mentorat pentru ghizi locali, trasee și activități pentru copii și seniori, acțiuni de ecologizare, susținerea comunităților gastronomice locale.
Județul Hunedoara este o zonă privilegiată din punctul de vedere al patrimoniului natural, cultural și turistic, este traversat de Via Transilvanica și va beneficia de trasee de cicloturism în cadrul proiectului „Cu bicicleta prin vest”, finanțat prin PNRR.
Echipa de la Sibiu a propus și un calendar al activităților pe care le are în plan pentru derularea acestui proiect de dezvoltare a ecoturismului în județul Hunedoara. Pentru început, în perioada martie-aprilie vor avea loc întâlniri în teren cu comunitățile locale,  pentru o analiză a potențialului lor de dezvoltare din punct de vedere turistic.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *