Geo Badea: Himalaya, Vârful Broad Peak 8050 m

UPDATE 29 iulie 2022: VICTORIEEEEE! Geo Badea a cucerit vârful Broad Peak!
Montaniardul a scris în urmă cu o oră pe pagina sa de social media următorul mesaj:
”Târgoviște și Dâmbovița în Himalaya, Vârful Broad Peak 8050 m.
După sacrificii trecute cu bine, am reușit să ating ce mi-am propus. A fost o ascensiune superbă, dar care a avut și emoții pe coborâre. Muțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă și revenim cu detalii în curând!”
Pe 13 iunie 2022, Geo Badea a pornit spre cucerirea unuia dintre cei 14 optmiari. Salvamontist, profesor, alpinist, Geo face parte dintr-o expediție în Himalaya care se va încheia la finalul lunii iulie și care are ca obiectiv cucerirea varfului Broad Peak 8050 m.
Geo Badea: Himalaya
”Începând de astăzi și pînă pe 29 iulie, o să fiu parte componentă a unei expediții în Himalaya, unde voi incerca să urc pe Vârful Broad Peak (8050m), al 12-lea ca înălțime dintre cele 14 care depășesc 8000m.
Participarea mea la acest proiect a fost posibilă datorită sprijinului Primăriei Municipiului Tîrgoviște și a Consiliului Județean Dîmbovița.
Multumesc oficialităților pentru atenția cuvenită acestui proiect și sper din tot sufletul ca simbolurile municipiului și ale județului să ajungă pe vîrful propus.
Timp de 40 de zile, o să vă țin la curent cu derularea întregii ascensiuni.”
La începutul lunii iulie Geo Badea și echipa așteptau vremea favorabilă pentru a porni spre vârf. Alpinistul anunța pe pagina de facebook că au încheiat aclimatizarea și că se află la 5700 de metri.

KARAKORUM-HIMALAYA

Geo Badea – Broad Peak 2022

”Astăzi am încheiat aclimatizarea, ajutați și de vremea favorabilă, ce-i drept. Acest procedeu, vital în munții înalți, s-a făcut în condiții dificile, datorită tehnicității traseului. De mîine, asteptăm momentul ascensiunii finale spre vîrf. Doamne ajută!”
Update: De la una dintre sursele noastre am aflat că vremea este extrem de capricioasă și foarte posibil ca cei care nu au urcat până la jumătatea lunii iulie să nu o mai poată face.
”Dr Asif Bhatti și-a anulat expediția Broad Peak 2022. ”Nu există nicio fereastră meteo în următoarele 14 zile. Sezonul s-a terminat tehnic pe Broad Peak pentru vara aceasta. Mulțumesc pentru tot sprijinul și dragostea ta.”
Broad Peak Update:
Dr Asif Bhatti called off his Broad Peak Expedition 2022. There is no weather window in next 14 days. The season is technically over on Broad Peak for this summer. Thanks for all your support and love.
Ultimele informații de la Geo Badea le avem probabil din tabăra de bază, un video transmis pe contul său de facebook.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *