Florența cel mai frumos oraș din lume

Florența sau Firenze a fost de-a lungul timpului în toate topurile pe categorii turistice: cultural, istoric, peisagistic, servicii, gastronomie, arhitectură, politică și lista poate continua. De ce este Florența cel mai frumos oraș din lume? Tocmai pentru că este singurul care s-a regăsit în toate studiile de mai sus.

Numărul 1 în Europa de zece ori în 11 ani

La mare luptă cu Venezia, orașul muzeu, cele două cetăți au fost de-a lungul anilor și surori și adversare, și aliați și dușmani. Florenţa a fost votat cel mai frumos oraş din Europa în 2017, în cadrul Travel + Leisure World’s Best Awards.

Este numărul 1 în această categorie pentru a zecea oară în ultimii 11 ani. Locul de naştere al artei renascentiste, Florenţa găzduieşte unele dintre cele mai renumite capodopere, de la David al lui Michelangelo până la Naşterea lui Venus a lui Botticelli sau faimoasa catedrală gotică Santa Maria del Fiore.

Cele mai multe opere de artă se găsesc în Florența

Florenţa include cele mai multe opere de artă din Italia şi una dintre cele mai mari colecţii din lume.
Este, de asemenea, „casa” lui Gucci, Roberto Cavalli şi Ferragamo.

Florenţa este şi un paradis culinar, unde poţi degusta, de la mozzarella la paste, cea mai bună pâine sau ciocolată, ricotta, rravioli, gelato ori tiramisu. Aici te poţi delecta şi cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume.
Cele mai frumoase oraşe au fost alese în funcţie de o serie de factori printre care cultură, bucătărie, nivel de prietenie, shopping sau turism.

Turiştii din întreaga lume au votat: în 2014, Florenţa este cel mai frumos oraş de pe Glob

Orașul italian din Toscana este considerat o bijuterie a Europei. Publicaţia Condé Nast Traveler a publicat recent topul pentru 2014 al celor mai interesante oraşe din lume, iar în fruntea clasamentului se află Florenţa. Aproape 77.000 de cititori ai revistei au contribuit la realizarea acestui top prin intermediul votului lor.

Oraşul italian situat în regiunea Toscana este un adevărat muzeu. Fiecare stradă, fiecare alee şi clădire este încărcată de istorie. Arhitectura gotică şi renascentistă, galeriile de artă şi muzeele de aici, dar şi preparatele servite în restaurantele locale sunt doar câteva dintre motivele pentru care Florenţa se bucură de aprecierea turiştilor din lumea întreagă.

Este cel mai populat oraș din Toscana

Florența cel mai frumos oraș din lume
La pas pe râul Arno spre Ponte Vecchio

Florența are o populație de 367.569 de locuitori (1.500.000 în zona metropolitană). Orașul se află pe râul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanța sa în Evul Mediu și în Renaștere, în special pentru arta și arhitectura sa.

Un centru comercial și economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale timpurilor, Florența este considerat locul de naștere al Renașterii italiene; de fapt a fost numită Atena din Evul Mediu. A fost mult timp sub conducerea de facto a Familiei Medici. Din 1865 până în 1870 orașul a fost de asemenea capitala Regatului Italiei.

Cautam frumusetea in multe forme – prin arta si arhitectura; vederi la apa si privelisti montane; istorie si cultura — iar unele orase ne ofera aceasta experienta. Lumea gazduieste aproximativ 4.416 orase – de la maretul turn din Pisa pana la turnurile ultramoderne din Shanghai.

Florența – flacăra frumuseții pure

Oferind aventuri culturale nesfarsite ale varietatilor istorice, culinare si de divertisment si nu numai, precum si obiective turistice si orizonturi spectaculoase, aceste orase sunt obligatoriu de vizitat. Si, la fel ca oamenii care le locuiesc, fiecare are propria sa personalitate distincta, alura, momente demne de fotografie si motive pentru a le face o vizita. De la Amsterdam la Cusco, în toate topurile s-a aflat mereu Florența cel mai frumos oraș din lume.

Top 5 cele mai frumoase insule din Europa și printre cele mai vizitate destinații din lume

Cele mai vizitate orașe din lume – Unde mergem în această vacanță

In timp ce Roma poate primi meritul pentru ca este cel mai istoric oras al Italiei, Florenta detine flacara pentru frumusetea italiana pura si nealterata. O plimbare pe orice strada pietruita va scoate la iveala piete si catedrale uimitoare, iar orizontul care domina catedrala Santa Maria del Fiore este de nelipsit.

Muzeele si galeriile sunt pline cu unele dintre cele mai rafinate si de durata arta din lume; nu in ultimul rand, emblematicul David al lui Michelangelo, asezat sub un portal special conceput catre ceruri.

Florența cel mai frumos oraș din lume
Catedrala Santa Maria del Fiore este atat de mare incat nu poate fi fotografiata

Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Florența este unul din cele mai frumoase orașe din lume, cu o istorie și cultură remarcabilă.

Centrul istoric din Florența este alcătuit din numeroase piețe elegante, palate renascentiste, academii, parcuri, grădini, biserici, mănăstiri, muzee, galerii de artă și ateliere. Orașul este una din cele mai căutate destinații turistice din lume.

Florența orașul Renașterii

Orașul oferă o gamă largă de colecții de artă, în special cele găzduite de Palazzo Pitti și de la Galeria Uffizi, (care primește aproximativ 1,6 milioane de turiști pe an). Florența este probabil ultimul oraș conservat al Renașterii din lume și este considerat de mulți ca fiind capitala italiană a artei.

Acesta a fost locul de naștere sau de domiciliu a numeroase personalități istorice marcante, cum ar fi: Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Amerigo Vespucci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Donatello, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, Antonio Meucci, Guccio Gucci, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, Florence Nightingale și Emilio Pucci.

Unul dintre bloggerii de călătorii scrie pentru Turistik:

Dupa parerea mea, cel mai frumos oras al Italiei este Florența. Este capitala Toscanei, un oras cu stradute inguste si cu cladiri frumoase. Printre numeroasele obiective turistice, de nepierdut sunt: Biserica San Lorenzo si Piata Michelangelo, unde se afla statuia lui David  si de unde puteti admira panorama orasului; Piazza della Signoria in centrul orasului, cu maestuosul Palazzo Vecchio; Biblioteca Laurenziana a lui Michelangelo; Biblioteca Nationala; muzeele renumite (Galeria Uffizi, Muzeul de Arheologie, Palatul Pitti, Muzeul National Bargello); Academia de Arta, Palatul Gondi, Palatul Medici, Catredrala Santa Croce, Biserica Santa Maria Novella, Biserica Santa Trinita  si Ponte Vecchio.
Va trebuie macar o zi numai pentru a va plimba prin centrul istoric al orasului. Incepeti cu Domul, care are 500 de ani vechime si este al treilea ca marime din lume, dupa catedrala St. Peter din Roma si St. Paul din Londra. Aici puteti admira usile de bronz ale lui Ghiberti, aflate la Museo dell Opera del Duomo, cupola maiestuasa a domului lucrata de Brunelleschi si turnul cu clopot al lui Giotto.
Ziua nu poate fi incheiata decat la Galleria Uffizi, unde majoritatea turistilor nu se pot dezlipi de Nasterea lui Venus, semnata de Boticelli. Galleria Uffizi are 45 de camere si 1.600 de tablouri. Langa muzeu se afla o strada cu pictori, care pentru 50 Euro iti fac portretul.

Idei pentru a doua zi în Florența

Traseul celei de-a doua zi incepe cu Galleria dell Accademia, unde se afla statuia lui David, lucrata de Michelangelo, continua cu frescele superbe din Cappela dei Magi din Palatul Medici si se termina la podul Ponte Vecchio peste raul Arno, vechi de 500 de ani, de unde puteti admira apusul soarelui. Ponte Vecchio este cel mai cunoscut pod din Florenta pentru ca pe toata lungimea lui, de o parte si de cealalta, se afla magazine de bijuterii.

A treia zi puteți aborda Palatul Pitti

In a treia zi, vizitati cartierul Oltrarno, unde aveti ocazia sa admirati splendoarea Palatului Pitti (resedinta familiei Medici), gradinile Boboli, dar si magazinele de antichitati din zona. Palatul Pitti, cel mai mare din Florenta, a fost construit de familia Pitti in 1460 si vandut mai tarziu familiei Medici, care l-a modificat. In prezent, adaposteste mai multe muzee, cel mai vizitat fiind Galleria Palatina, ale carei camere sunt exact asa cum le-a lasat familia Medici.
Nu trebuie sa ratati nici Santa Croce, cea mai mare biserica franciscana din lume, cunoscuta mai degraba pentru faptul ca aici se odihnesc Galileo, Michelangelo si multi alti artisti celebri: Dante, N. Copernic, etc, dar se spune si ca ar fi biserica facatoare de minuni. Obligatoriu de luat un taxi si de mers in Piata Michelangelo, unde se afla si statuia lui David.
Piata Michelangelo se afla pe una din colinele Florentei si ai panorama intregului oras. Din aceasta piata puteti merge la biserica in interiorul careia (pe toata suprafata podelei) se gasesc urnele cu osemintele personalitatilor de seama ale Florentei. ”

Florența cel mai frumos oraș din lume

Florența cel mai frumos oraș din lume
Cel puțin 4-5 zile ca să poți cuprinde principalele obiective – Florența cel mai frumos oraș din lume

Florența are o istorie lungă și plină de evenimente, fiind un oraș roman, apoi capitala Republicii Florentine și leagănul Renașterii italiene. Florența a fost unul din cele mai importante orașe din Europa și din lume pentru aproximativ 250 de ani – de la 1300 la 1500.

Influența Florenței în domeniile artei și culturii era așa de puternică încât dialectul vorbit în secolul al XIV-lea a fost și este baza limbii italiene literare. Aproape toți scriitorii și poeții din literatura italiană sunt oarecum legați de Florența, acest lucru ducând în cele din urmă la adoptarea dialectului florentin mai presus de toate dialectele locale, ca limbă literară.

Familia de Medici, papi și regi

Florinul de aur, moneda Florenței, a fost motorul care a scos Europa din evul mediu. Florența a finanțat dezvoltarea industriei în toată Europa – din Marea Britanie la Bruges, de la Lyon până în Ungaria. Republica Florentină i-a finanțat pe regii englezi în timpul Războiului de o sută de ani. Florența a finanțat de asemenea papalitatea, inclusiv construcția Avignon și reconstrucția Romei, când papalitatea s-a întors din Exilul de la Avignon.

Florența a fost casa familiei Medici, una dintre cele mai importante familii de nobili din istorie. Lorenzo de’ Medici a fost considerat un geniu politic și cultural din Italia în secolul al XV-lea. Doi membri ai familiei, au fost papi: Leo X și Clement VII la începutul secolului al XVI-lea. Catherine de Medici s-a căsătorit cu regele Henric al II-lea al Franței și, după moartea sa în 1559, a domnit ca regent în Franța. Medici au condus Marele Ducat al Toscanei, începând cu Cosimo I de Medici, în 1569, până la moartea lui Gian Gastone de’Medici, în 1737.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *