Expediția târgovișteană a atins acoperișul Africii, Uhuru Peak 5895m, azi dimineață la ora 7:00

Porniți încă de pe 28 februarie 2022 componenții echipei târgoviștene, Gabriel Boriga și Aurelian Cotinescu au ales ruta Machame, cel mai frumos traseu spre acoperișul Africii. Azi dimineață la ora 7:00, Aurelian Cotinescu a atins vârful Uhuru din Kilimanjaro, 5895m.

Montaniarzi cu experiență, prieteni de poteci alpine de-o viață, cei doi nu se află la primele acțiuni temerare. Au bătut continente și munți de-a lungul anilor, atât în Europa cât și în America de sud sau Asia.

Din cauza problemelor cu altitudinea, probleme care l-au pus în situația de a pune sănătatea pe primul plan, Gabriel Boriga a trebuit să renunțe înainte de atacul final. După cum a scris și pe pagina sa de facebook ”vești proaste”, s-a întors în tabere inferioare însoțit de un ghid și un porter.

Aurelian Cotinescu, Barafu Camp 4700m

”Am avut o noapte cu adevărat friguroasă(pereții cortului aveau gheață pe interior)
La ora 6.00 am plecat pentru a evita aglomerația de la intrarea în traseu(este un perete de stâncă și se traversează mai greu)
Prima parte până la 4200m am avut de urcat cea mai tehnică zonă de pe Kilimanjaro. Sus soarele ne-a zâmbit și ne-a încărcat cu energie.
Am continuat coborând și urcând alte doua creste(am luat și un mic dejun în mijlocul naturii🙂) și am ajuns la Karanga Camp 3900m de unde am continuat încă 2-3ore de urcare continuă, solicitantă până la Barafu Camp.
Acum facem ultimele pregătiri pentru vârf unde vom pleca la ora 24.00.
Sper să reușesc să dorm câteva ore😀
PS. Nivelul oxigenului acum este la 60% din cel normal, spre vârf o să ajungă la 50%”
Acesta a fost ultimul mesaj postat de târgoviștean înaintea atacului final spre varful Uhuru. La această oră este foarte posibil să fi ajuns în tabăra Mweka unde va rămâne peste noapte. Dar vom reveni cu un update imediat ce vom avea vești.

Gabi Boriga, Shiva Camp 4100m alt maxima

”Not good news. De ieri seara a început sa îmi fie rău de altitudine. Practic singurul lucru de care imi era frică pentru ca nu puteam sa-l controlez. .. Amețeli, dureri de cap, de stomac, stare de vomă, stare de diaree…
Nu am dormit toată noaptea. Se învârtea lumea cu mine. Astazi trebuia sa urcam la 4.600, sa stăm acolo la aclimatizare doua ore, apoi sa coborâm la 3.600 in Tabara 3. Dar maine urma să mergem de la 3.600 la 4800 in Tabăra 4 unde stateam aproximativ 8 ore apoi, la miezul nopții sa începem sa urcăm vârful până la 6.000. Sunt absolut convins ca tot organismul meu ar fi cedat la un moment dat. Nu știu când, nu știu unde. Dar urma sa cedeze. Si decât să mă mai chinui groaznic inca 3-4 zile, am decis că e mai bine pentru mine si sănătatea mea să ma întorc. Au coborât cu mine un ghid si un porter, totul este sub control acum. Aștept sa ajung la o altitudine inferioară sa înceapă organismul sa se restarteze.
Aurelian a rămas cu echipa si e hotărât sa facă vârful 💪💪.
Vă mulțumesc tuturor celor care ati fost alături de mine in ultimele luni cu cuvântul cu gândul sau cu fapta! Mă înclin până la pământ!!
Life goes on! Să ne revedem sănătoși acasă!”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi natură

Aurelian Cotinescu – Imagini din ascensiunea pe Uhuru

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *