De ce e important să scoatem gunoiul din Parcul Național Retezat? 

Fie ploaie, fie vânt… deșeurile trebuie scoase din Parcul Național Retezat  De ce e important să scoatem gunoiul din Parcul Național Retezat? Minim impact uman!

Reprezentanții Parcului Național Retezat au desfășurat o acțiune de igenizare în Poiana Pelegii și Gura Bucurii, deșeurile colectate alături de cei de la Salvamont Hunedoara, au fost preluate de cei de la Primăria comuniei Râu de Mori.

Turiștii au urcat în munte, dar nu s-au  lăsat de vechile metehne, de a lăsa în urma lor, gunoaie care au atras și au fost împrăștiate de animalele sălbatice.
”Vrem să păstrăm sălbăticia naturii și evităm apariția urșilor gunoieri care, în căutarea mâncării, ar sfâșia ulterior corturile și rucsacurile turiștilor. Aceste măsuri preventive de scoatere a deșeurilor din Parcul Național Retezat sunt luate atât pentru siguranța omului cât și a locuitorilor permanenți din Retezat.
Dacă ați urcat cu cinci kg de mâncare, cu siguranță,  puteți să coborâți cu 500 de grame de resturi si ambalaje!” se arată în mesajul rangerilor din Retezat.

Unii dintre iubitorii muntelui vin și cu propuneri pertinete,  amenzi usturătoare să le fie aplicate, celor care lasă în urma lor astfel de deșeuri sau distrug, pe unde trec. ”Asta aduce omul, peste tot. Unde apare un drum în munți, vine și “civilizația”… De ce,  în străinătate se comportă adecvat, iar în țară este  dezastru?!Amenzi usturătoare, dacă altfel nu se înțelege”…. Și.. da… ne trebuie ecologia în ADN-ul nostru, ca să ne păstrăm natura intactă și minunile pe care  le-a lăsat aici, Dumnezeu!

 

 

 

 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *