Dacii și romanii se întâlnesc și anul acesta, în mijlocul verii, pentru o nouă confruntare

Dac Fest, cel mai renumit festival de reconstituire istorică antică, are loc în perioada 14-16 iulie 2023
                                                                                         
Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Primăria Orașului Simeria și Asociația Terra Dacica Aeterna reunește numeroase trupe de reenactment din Europa, dar și pasionați de istorie antică de pretutindeni, într-o serie de activități care vor învia momente din viața și obiceiurile dacilor, romanilor și sarmaților din perioada războaielor daco-romane.
                                                                                       
”Dac Fest a ajuns o stare de spirit, un festival internațional în care trecutul se împletește cu prezentul, oferind tuturor ocazia să asiste la diverse ritualuri dacice și romane, la demonstrații de lupte între gladiatori, dansuri, ceremonii, antrenamente militare. Tot aici, publicul poate participa la lecții de tir cu arcul, ateliere de prelucrare a lemnului, de pielărie, olărit, țesătorie sau fierărie.
                                                                                   
Și la ediția din acesta an, gastronomia antică va fi un important punct de atracție, rețetele fiind moștenite din cele mai vechi timpuri.
                                                                             
Trupe de reenactment din România, Italia, Anglia, Polonia, Bulgaria, Spania, Țara Galilor poposesc vreme de trei  zile în județul Hunedoara și vă așteaptă la Măgura Uroiului să trăiți în Dacia Liberă, așa cum o făceau și strămoșii noștri” transmit organizatorii.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *