Cupa Baloo și Festivalul oamenilor de zăpadă  la finele acestei săptămânii în Straja

În acest week-end, stațiunea Straja va fi luată cu asalt de cei care vor participa la cele două competiții de schi. Primii care vor intra în concurs vor fi prichindeii,  care se vor întrece pentru câștigarea premiilor puse în joc în cadrul Cupei Baloo, dedicată ursului – mascotă al stațiunii.

 Acesta împlinește anul acesta, 23 ani. Este ”Cetățeanul de Onoare” al stațiunii și, de aceea, organizatorii competiției  vor pune în joc premii consistente  în bani, diplome, medalii,  precum și alte surprize. În săptămâna trecută, dar și în cele care urmează, stațiunea este ocupată în proporție de 90%.

„Îi invităm pe toţi turiştii, dar şi pe cei mici să-i fie alături lui Baloo, să-i cântăm împreună La mulţi ani.Vom avea multe surprize pentru cei mici, li se va explica povestea lui Baloo, că ursul normal trebuie să trăiască în pădure şi de ce Baloo a ajuns să fie aici, alături de noi în Straja. El a devenit mascota staţiunii şi de 23 ani este vizitat de toţi cei care vin la noi în staţiune atât iarna, cât şi în tabere de vară.

Va fi cu siguranţă o zi deosebită pe care mulţi nu o vor uita, vom avea premii şi multe alte surprize.Vom organiza deasemenea și FESTIVAL AL OAMENILOR DE ZĂPADĂ, care va aduce la start, cu siguranță mulți competitori. Acest festival este deja o tradiţie în staţiunea noastră. Sperăm ca şi anul acesta să atragă mii de turişti şi aşteptăm concurenţii, indiferent de vârstă. Trebuie să aibă doar imaginaţie, răbdare şi perseverenţă. Juriul se va deplasa ca şi în anii trecuţi prin toată staţiunea, va fotografia toate lucrările şi va desemna câştigătorii. Avem premii consistente şi sperăm să ne atingem scopul propus, promovarea staţiunii Straja”,  ținut să declare Emil Părău, principalul organizator al evenimentelor cultural- sportive ce au loc în stațiunea hunedoreană, alături de cei din Asociația Pro Straja.

Stațiunea Straja este cel mai bun exemplu de parteneriat între administrația publică locală și mediul privat și putem spune că este o stațiune unicat care dispune de toate utilitățile necesare: energie electrică, apă și canalizare, există un lac de acumulare care alimentează tunurile de zăpadă, la necessitate, s-a construit un nou telescaun, investiții private și există două firme care administrează pârtiile. Este ca într-o familie, fiecare contribuind la dezvoltarea stațiunii. Stațiunea are cele mai bune pârtii din țară, peste 28 de kilometri. Administrația locală are în intenție să achiziționeze autobuze care să facă transferul turiștilor până la telegondolă.

”Ne dorim ca și pe viitor să existe investiții în Straja atât din partea noastră,  cât și din partea mediului privat. Pentru Straja avem depus și un proiect în valoare de cinci milioane de euro care vin să competeze investițiile actuale. Prin acest proiect ne dorim să facem pasarela de trecere de la Pârtia 3 la Pârtia Baloo, un garaj pentru ratrac, mai multe tunuri de zăpadă și alte aparaturi necesare stațiunii. Ne dorim ca imaginea stațiunii să fie în fiecare an tot mai bună pentru că avem turiști din toată țara care ne vizitează.  Acest lucru este benefic, atât pentru noi ca și administrațielocală, cât și pentru cei care sunt angajați sus, în stațiunea Straja. Împreună cu principalul nostru partener, cei de la Consiliul Județean Hunedoara dorim să construim  și o parcare supraetajată în partea de sus a stațiunii , pentru a putea spori confortul turiștilor și de a crește numărul locurilor de parcare.”, a spus și  Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

Autoritățile locale susțin că, în viitorul apropiat, aici va fi cel mai mare  domeniu schiabil din estul Europei și din țară,  dacă se vor continua investițiile care urmăresc unirea cu  Pasul Vâlcan.

 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *