Creta superofertă! Insula zeilor între Minotaur și Dedal, de la Poseidon până la Dante Alighieri. Nu te poți opri!

Cea mai mare insulă grecească, Creta a fost mult timp destinația ideală pentru plajele sale idilice, istoria incredibilă, satele de coastă, farmecul orașelor vechi, sporturile nautice, navigație, bucătăria proaspătă și multe altele.

Creta superoferta

Între Heraklion și Chania

Creta este cea mai populată insulă din Grecia, cu peste 600.000 de locuitori.  Aproximativ 48% locuiesc în principalele orașe, în timp ce 52% trăiesc în zonele rurale. Capitala insulară este Heraklion cu 137.711 locuitori (anul 2001). Alte orașe importante sunt Rethymnon (47.272 loc. în 2001) și Chania (55.838 loc. în 2001).

Peisajele lungi de nisip și golfurile singuratice sunt frecvente, însă relieful insulei este dominat de masivele muntoase. Cel mai înalt este muntele Ida (Psiloritis), cu o înălțime de 2.456 m. Cu atât de multe oferte, am ales doar câteva din cele mai îndrăgite activități și aventuri de pe această insulă extrem de captivantă.Bucură-te de tot!

Mergi prin uluitoarele Chei ale Samariei

Fă o drumeție în Munții Albi ai Cretei, aventurându-te prin Parcul Național Cheile Samariei. Parcurge trasee luxuriante, înoată bazine naturale răcoroase și apoi ia o pauză în satele de munte tradiționale.

Vizitează insula abandonată Spinalonga

Din Agios Nikolaos, o bărcuță te duce pe această insuliță cu o istorie fascinantă: de la raiduri arabe, cuceriri venețiene și ocupație otomană până la ultima utilizare drept colonie de leproși, care se încheie în 1957.

Învață să gătești în stil cretan

Vrei să stăpânești bucătăria cretană? Sunt disponibile multe cursuri de gătit. Dedică-ți o zi și gătește pasionat cu ingrediente proaspete, pe care le iei direct de la fermă, pentru o experiență culinară completă.

Sfat: închiriază o mașină

Dacă știi să conduci, e o idee excelentă să închiriezi o mașină pentru o parte din șederea ta. Sunt multe atracții în Creta și destul de dispersate, iar cu mașina vei putea să faci mai multe în timpul petrecut acolo.

Caută biletele cele mai ieftine încercând atât Chania cât și Heraklion în căutări. În funcție de datele la care vreți călătoria și de compania care efectuează zborul, veți avea parte de oferte greu de refuzat.

Între 1900-1931 arheologul englez Sir Arthur Evans a efectuat săpături arheologice în apropiere de Heraklion (5 km sud-est de oraș). Datorită lui a ieșit la lumina zilei una dintre cele mai vizitate descoperiri arheologice din ziua de astăzi: palatul din Cnossos, construit în jurul anilor 1500 î.Hr. Arthur Evans a fost convins că a descoperit legendarul palat al regelui Minos. Lucrările de reconstrucție s-au bazat pe vechi imagini ale palatului găsite pe frescele minoice locale.

Minos, fiul lui Zeus – conform cercetărilor de langă Heraklion imperiul exista cu 1500 de ani înainte de Hristos.

Și uite că mai sunt fete cărăra le plac taurii

Vrând să fie unicul moștenitor al tronului Cretei, Minos solicită ajutorul Zeului Poseidon. Acesta îi trimite pe mare un taur de o frumusețe deosebită, care să confirme în fața poporului sprijinul divin. Minos nu respectă promisiunea de a-l sacrifica și atrage mânia zeului, care trimite taurul să pustiască întreaga țară.

Frumoasa Pasiphae face niște chestii 😀

Pasiphae, soția lui Minos, se îndrăgostește de taur și din împreunarea acestora se naște o creatură monstruoasă, Minotaurul, jumătate om, jumătate taur. Sprijinit de Heracles, regele Minos capturează Minotaurul, pentru izolarea căruia arhitectul Dedal construiește Labirintul. Tezeu, ajutat de Ariadna, reușește să ucidă Minotaurul.

Pentru a-l pedepsi pe Dedal pentru complicitatea cu Pasiphae, Minos pornește război împotriva regelui Cocalus, la curtea căruia se refugiase Dedal. În final, Minos este ucis de fetele lui Cocalus.Regele Minos apare ca un demon în infern, care judecă toate sufletele în lucrarea Divina Comedie (Infernul, cântul 5) a lui Dante Alighieri.

Vă recomandăm să rezervați aici biletele pentru a nu sta 3-4 ore la cozi. Timpul dumneavoastră poate fi folosit pentru relaxare. 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *