Comuna Vețel cu noi puncte gastronomice locale

Comuna Vețel din județul Hunedoara  are șansa să-și dezvolte turismul local și să arate lumii frumusețile ascunse pe care le are: castrul de la Micia, bisericile vechi de lemn sau piatră, castelele și conacele nobiliare, peisajele de poveste de prin satele ascunse între dealuri ori așezate în vecinătatea Mureșului.
Tinerii din comună au o șansă în plus de a se dezvolta.  Aceștia au urmat cursurile organizate de Agenția Națională a Zonei Montane și acum,  își pot deschide puncte gastronomice locale. Într-un cadru inedit, pe câmpul din apropierea termocentralei Mintia, cursanții și-au expus produsele tradiționale pe care le obțin în gospodăriile proprii, din materii prime locale, iar la acest eveniment au fost prezente oficialități județene și locale, turiști, etc.
                                                                                     
”Astăzi, i-am cunoscut pe întreprinzătorii care au urmat, la Vețel, cursuri de formare profesională organizate de Agenția Națională a Zonei Montane, cu sprijinul autorităților din comună, în urma cărora pot deschide puncte gastronomice locale. Pentru a-și promova așa cum se cuvine comuna, cursanții și-au expus produsele tradiționale, pe care le obțin în gospodăriile proprii din materii prime locale, într-un cadru inedit: în aer liber, pe câmpul din apropierea termocentralei Mintia, altădată mândria industrială a județului Hunedoara.
                                                                                           
Îi felicit pe participanții la acest curs, dornici să-și ajute economic ținuturile natale, să le facă mai cunoscute și le doresc mult succes în activitatea de gestionare a punctelor gastronomice locale.” a ținut să transmită președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
                                                                                             
”Suntem mândri să vă anunțăm că, Agenția Națională a Zonei Montane, s-a implicat activ în dezvoltarea turismului local din comuna Vețel, județul Hunedoara, organizând cursuri de formare profesională pentru întreprinzătorii din zonă, în vederea deschiderii de puncte gastronomice locale. În urma finalizării cursurilor, celor 22 de participanți le-au fost înmânate diplome, iar aceștia au prezentat în cadrul evenimentului, câteva dintre preparatele culinare locale. Punctele gastronomice locale gestionate de acești antreprenori, vor oferi ocazia de a savura preparate tradiționale autentice, obținute din gospodăriile proprii și din materii prime locale, pe gustul tuturor iubitorilor de gastronomie” au conchis reprezentanțiii ANZM.

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *