Colosseum – cea mai populară atracție turistică din Italia și chiar din lume

Foarte puțini oameni știu că unul dintre cele mai importante obiective turistice se află în Roma. De fapt Italia deține toate recordurile în privința principalelor destinații turistice, conform numărului de vizitatori. Pe primul loc se află Colosseum – cea mai populară atracție turistică din Italia și chiar din lume.

Cu aproape două mii de ani de istorie, încă nu se știu multe lucruri despre Colosseumul Roman. Arena a asistat odată la bătălii sângeroase de gladiatori, vânători epice care puneau oamenii împotriva animalelor sălbatice și execuțiile înfiorătoare ale prizonierilor de război și ale criminalilor.

Dacă vă pregătiți să vizitați în curând cel mai important obiectiv turistic din Roma și doriți să vă impresionați prietenii și familia, aici veți găsi multe fapte interesante despre Colosseumul Roman.

Când și cine a construit Colosseumul?

Construcția Colosseumului a început în anul 72 d.Hr. și a fost finalizat în anul 80 d.Hr.

Colosseumul a fost început sub împăratul Vespasian, dar el a murit înainte de a fi finalizat. Construcția a fost terminată sub cei doi fii ai săi, împărații Titus și Domițian. Construcția actuală a fost realizată în mare parte de sclavi evrei, supravegheați de ingineri și meșteri romani.

Câți oameni au participat la construcția acestuia?

După ce a câștigat primul război iudeo-roman, Templul evreiesc din Ierusalim a fost jefuit și mulți dintre locuitorii provinciei au fost făcuți sclavi. Au fost transportați înapoi la Roma și se estimează că 60.000 până la 100.000 au fost angajați la construcția Colosseumului. Construcția Colosseumului a fost finalizată în anul 80 d.Hr.

De ce a fost construit Colosseumul?

După marele incendiu din anul 64 d.Hr., în care o parte substanțială a orașului a ars, împăratul Nero a ordonat construirea unui palat magnific pentru el în zona care fusese devastată. Palatul era Domus Aurea (care azi este excavată și poate fi vizitată). Inutil să spun că cetățenii Romei nu au fost fericiți de acest lucru, așa că, atunci când Nero a fost detronat și împăratul Vespasian s-a urcat pe tron, el a dărâmat complexul palatului lui Nero și a ordonat să fie construit Colosseum deasupra a ceea ce fusese un lac artificial. Colosseumul urma să devină un mare amfiteatru unde toți cetățenii romani puteau căuta distracție.

Ce înseamnă numele Colosseumului?

Colosseumul a fost cunoscut inițial ca Amfiteatrul Flavian, deoarece a fost construit de împărații Vespasian, Titus și Domițian, urmașii lui Nero din dinastia Flavian. Numele „Colosseum” provine probabil de la statuia colosală de bronz a împăratului Nero care obișnuia să stea lângă clădire. Această statuie a fost ea însăși modelată după Colosul din Rodos.

Un bust de piatră al împăratului Vespasian, constructorul Colosseumului.
Împăratul Vespasian a fost primul din dinastia Flavian. El a comandat Colosseumul.

Cât de mare este Colosseumul?

Colosseumul are formă ovală. Are 189 de metri lungime, 156 de metri lățime și 48,5 metri înălțime. Întreaga clădire are o suprafață de 6 hectare.

Pereții exteriori ai Colosseumului sunt acoperiți în trei niveluri de coloane dorice, ionice și corintice, iar fiecare nivel are 80 de arcade. Dintre acestea, 76 sunt numerotate cu cifre romane, încă vizibile deasupra lor pe alocuri. Arcadele au servit drept ghizi pentru ca cetățenii să știe unde să-și găsească locurile. Din cele 80 de arcade care alcătuiau peretele exterior la nivelul solului, doar 31 rămân intacte. Sunt ceea ce văd vizitatorii astăzi când vizitează.

Rezervă bilete din timp pentru a nu avea surprize neplăcute la Roma. Foarte puțini turiști știu că este greu să intri la Colosseum dacă nu ai o rezervare online! Vreau la Colosseum – Click aici!

Pentru un CARD TURISTIC ROMA PASS click aici și vei beneficia de mai multe oportunitați de vizitare!

Din ce material a fost construit Colosseumul?

Colosseumul a fost construit cu aproximativ 100.000 de metri cubi sau piatră de travertin, care au fost extrase în carierele din Tivoli, la 20 de mile distanță. Piatra era prinsă împreună cu mii de cleme de fier.

Hipogeul Colosseumului – care se traduce prin subteran . Hipogeul era o rețea elaborată de tuneluri și camerele în care erau ținuți gladiatori, animale și prizonieri înainte de a intra în arenă. Existau 80 de puțuri verticale pentru a accesa arena din hipogeu, precum și o rețea extinsă de trapă prin care puteau fi desfășurate elemente de decor în timpul spectacolelor.

Câți spectatori ar putea intra în Colosseum?

Colosseumul putea găzdui între 50.000 și 80.000 de spectatori.

Câți oameni au murit în Colosseum?

Este imposibil de știut cu certitudine, dar se crede că până la 400.000, între gladiatori, sclavi, condamnați, prizonieri și o mulțime de alți animatori, au pierit în Colosseum în cei aproximativ 350 de ani în care a fost folosit pentru sporturi cu sânge uman. si ochelari.

Ce animale au fost folosite în Colosseum?

La Colosseum au fost folosite multe specii de animale. Unele în vânătoare în scenă, în care oameni înarmați și antrenați le doborau, altele pe post de „călăi” ai oamenilor condamnați să moară în arenă. Lei, tigri, lupi, urși, leoparzi, mistreți, elefanți, hiene, bivoli, hipopotami, crocodili și girafe au fost văzute la un moment dat în Colosseum.

Câte animale au fost ucise în Colosseum?

Este imposibil de știut cu exactitate, dar pe baza relatărilor care descriau vânătoare și spectacole și estimări privind numărul de evenimente desfășurate, se crede că numărul este de milioane. Acest lucru nu este confirmat, dar se spune că Colosseumul a fost responsabil pentru eradicarea anumitor specii de animale din regiunile din apropiere.

Cele mai comune și mai cunoscute au fost bătăliile de gladiatori. Colosseumul a mai organizat vânătoare, execuții (unele de către fiare sălbatice, faimoasa damnatio ad bestias ) și chiar la început, câteva Naumachia – au organizat bătălii navale pentru care Colosseumul a fost inundat.

Au fost luptele de gladiatori la fel de sângeroase pe cât se crede?

Spre deosebire de viziunea populară a unui om înspăimântător, luptele de gladiatori erau oarecum ca meciurile de box contemporane: luptătorii erau împărțiți în clase în funcție de dimensiunea și stilul lor de luptă, erau arbitri și medici care monitorizau lupta și meciurile nu se terminau cu moartea, așa cum circulă legendele. Perechile erau decise pe baza experienței, a recordului și a stilurilor luptătorilor, iar gladiatori de succes puteau deveni persoane celebre. Unii gladiatori au avut cariere lungi în care au pierdut multe lupte fără să moară. Totuși, asta nu înseamnă că erau fără sânge, ci pur și simplu erau mai puțin haotici decât se crede adesea. Un număr foarte mare de gladiatori, -este adevărat- au pierit în arenă.

Rezervă bilete din timp pentru a nu avea surprize neplăcute la Roma. Foarte puțini turiști știu că este greu să intri la Colosseum dacă nu ai o rezervare online!

Creștinii au fost martirizați la Colosseum?

Mii de oameni au pierit în Colosseum de-a lungul anilor, iar unii dintre ei au fost, fără îndoială, creștini, totuși nu există dovezi istorice concludente care să susțină legătura dintre poveștile martirilor creștini și Colosseum.

Au avut loc într-adevăr evenimentele descrise în filmul Gladiator?

Da și nu. Commodus era un adevărat împărat roman și se știa că era un fan al luptei cu gladiatori și al sporturilor sângeroase în general, atât de mult încât uneori intra el însuși în arenă și lupta. Cu toate acestea, atunci când lupta, era agresiv împotriva adversarilor handicapați sau incapabili sau împotriva animalelor neprădătoare care nu-i puteau face rău. A fost considerat un sadic și aceste afișări i-au câștigat o antipatie semnificativă din partea cetățenilor Romei, care se presupune că au contribuit la eventuala lui răsturnare. Cu toate acestea, el nu a murit luptându-se cu un gladiator erou al poporului în arenă, ca în film.

Gladiatorii au fost sclavi?

Nu oficial, dar în practică ar fi putut la fel de bine să fie. Ei au fost membri ai clasei infamei și, după ce au devenit gladiatori (fie prin alegere, fie ca pedeapsă pentru o crimă), au fost deposedați de toate drepturile și au devenit proprietatea celor care îi cumpăra, viețile lor fiind pierdute.

Când a fost folosit ultima dată Colosseumul pentru a găzdui lupte?

Data exactă este necunoscută, dar ultimele înregistrări ale bătăliilor de gladiatori datează din anul 435 . Colosseumul a fost încă folosit pentru vânătoare după încetarea bătăliilor cu gladiatori, acestea au durat aproximativ încă un secol.

De ce s-au oprit luptele de gladiatori în Colosseum?

Contrar credinței populare, luptele de gladiatori nu au încetat din cauza mișcării Imperiului către creștinism. Mai degrabă, costul a fost factorul determinant. Colosseumul era într-o stare de decădere în secolul al V-lea, Imperiul Roman era într-un declin abrupt, iar resursele necesare pentru întreținerea clădirii, plata gladiatorilor și furnizarea de animale sălbatice erau greu de găsit.

Ce catastrofe a suferit Colosseumul?

Colosseumul a suferit incendii mari de cel puțin trei ori de-a lungul istoriei sale și a suferit cel puțin 4 cutremure. Aceste evenimente au deteriorat grav clădirea și a fost reparată și reconstruită de multe ori de-a lungul celor două milenii în care a existat.

Pentru ce a fost folosit Colosseumul decât ca arenă?

După ce a încetat să mai fie folosit ca arenă de luptă și vânătoare, în diferite momente ale istoriei Colosseumul a fost folosit ca cimitir, lăcaș de cult, pentru locuințe, ateliere pentru artizani și negustori, cămin al unui ordin religios, cadă fortificată. castel și, cel mai recent, ca atracție turistică.

Câți oameni vizitează Colosseumul în fiecare an?

Colosseumul primește peste 4 milioane de vizitatori în fiecare an. Colosseumul este cea mai populară atracție din Italia și una dintre cele mai populare din lume.

Rezervă bilete din timp pentru a nu avea surprize neplăcute la Roma. Foarte puțini turiști știu că este greu să intri la Colosseum dacă nu ai o rezervare online!

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *