Călătoria prin Portugalia – O Experiență Unica

Portugalia este una dintre cele mai frumoase țări din Europa, cu o mulțime de opțiuni turistice care vor satisface gusturile oricărui vizitator. De la plajele și peisajele spectaculoase la orașele istorice, muzeele și cultura locală, Portugalia oferă experiențe unice și fascinante.

Portugalia este cea mai veche țară din Europa. Ea a fost fondată în 1139 de Afonso Henriques, care a devenit primul rege al țării, iar timp de aproximativ 800 de ani țara a fost regat, până în 1910.

Mari orașe pe care nu trebuie să le ratezi

Cel mai mare oraș din Portugalia este capitala Lisabona, o metropolă vie, plină de artă și cultură. Străzile sale istorice sunt pline de magazine, restaurante și muzee, precum și unele dintre cele mai frumoase clădiri din lume, cum ar fi Torre de Belem și Mosteiro dos Jeronimos. Orașul are, de asemenea, unele dintre cele mai bune plaje din țară, precum Playa de Cascais și Praia Carcavelos.

Călătoria prin Portugalia
Plaja Tamariz din Cascais

Alte mari orașe din Portugalia includ Porto, Coimbra și Faro. Porto este un oraș pitoresc și istoric, cu o mulțime de magazine și restaurante, precum și unele dintre cele mai frumoase vederi de pe malul fluviului Douro.

Coimbra este un oraș universitar plin de istorie și cultură, cu o mulțime de muzee, biserici și palate istorice. Faro este o destinație populară pentru turiștii care vizitează Algarve, o regiune din sud-vestul țării, plină de plaje și orașe pitorești.

Cele mai faimoase atracții turistice

Portugalia are o mulțime de atracții turistice de neratat. Una dintre cele mai cunoscute este Palácio da Pena, un castel istoric situat în apropiere de Lisabona. Castelul este cunoscut pentru arhitectura sa neobișnuită, care se întinde în colonii de stiluri diferite.

De asemenea, vizitatorii pot explora Muzeul Național de Arte Antice, care prezintă o colecție bogată de artefacte și obiecte istorice. De asemenea, turiștii pot vizita alte locuri istorice, cum ar fi Catedrala Se, o biserică gotică din secolul al XII-lea, și Mosteiro dos Jeronimos, o mânăstire din secolul al XVI-lea construit pentru a cinsti descoperirea lui Vasco da Gama.

 

Cele mai importante plaje

Portugalia are o mulțime de plaje frumoase pe care turiștii le pot explora. Unele dintre cele mai populare includ Praia da Rocha, o plajă turistică situată în Algarve, și Praia da Nazare, una dintre cele mai mari plaje din țară. De asemenea, turiștii pot vizita Praia da Oura, o plajă de nisip alb, situată lângă Albufeira, și Praia do Vau, o destinație populară pentru scufundări și snorkeling.

Atracții montane

Portugalia oferă, de asemenea, o mulțime de munți care sunt perfecti pentru drumeții și ciclism. Unul dintre cele mai populare este Serra da Estrela, cea mai mare zonă montană din țară. Acesta găzduiește una dintre cele mai înalte vârfuri din Portugalia, Pico da Estrela, înalt de 1993 de metri. Acest munte oferă o mulțime de trasee de drumeție, precum și opțiuni de ciclism, iar vederile sunt spectaculoase. Alte locuri montane importante includ Serra da Arrábida, Serra da Cândor, Serra da Estância și Serra do Açor.

Despre poporul portughez

Portughezii sunt oameni prietenoși și călduroși, care sunt întotdeauna gata să-și împărtășească cultura și istoria țării lor. Poporul portughez se bucură de o mulțime de activități tradiționale, cum ar fi dansul și muzica, precum și o mulțime de festivaluri și evenimente. De asemenea, portughezii sunt cunoscuți pentru mâncarea lor tradițională, cum ar fi peștele, carnea de porc și orezul. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți pentru produsele lor vinicole, precum vinul porto, care sunt de neegalat.

În concluzie, Portugalia este o destinație minunată pentru turiști, oferind o mulțime de opțiuni pentru a vă bucura de istorie, cultură și plaje frumoase. Cu o mulțime de orașe, atracții turistice, plaje și munți, țara oferă experiențe unice și memorabile, precum și o ocazie de a cunoaște poporul portughez și cultura locală.

Ce să știi despre Portugalia

Powered by GetYourGuide

 

*Portugalia a fost prima țară în care a avut loc abolirea sclavagismului, în anul 1761, cu aproximativ o jumătate de secol înainte ca Marea Britanie, Franța, Spania sau SUA să urmeze același model.

*Podul Vasco da Gama din Lisabona este cel mai lung pod de pe continent, cu o lungime de 17 kilometri.

*Peste 236 de milioane de oameni din întreaga lume sunt vorbitori nativi de limba portugheză, aceasta fiind limba oficială din 9 țări: Portugalia, Brazilia, Capul Verde, Angola, Principe, Mozambic, Sao Tome, Guineea-Bissau și Guineea Ecuatorială. Portugheza se mai vorbște și în Goa din India, Macao și Timorul de Est.

Powered by GetYourGuide

Daca ajungeți în Madeira gasiti aici toate activitatile din Funchal

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *