Asociaţia Chindia Jurasic Park – 40 de tineri se pregătesc de educație montană în Bucegi și Leaota

Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 5 octombrie – 5 noiembrie 2022, cu finanţare din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, proiectul “SĂNĂTATE PE CĂRĂRI MONTANE”. Acest proiect are ca scop stimularea participării tinerilor, cu domiciliul în cel puţin două judeţe, la activităţi specifice turismului montan specializat, ca formă de educație pentru sănătate şi de promovare a unui stil de viață sănătos.

Astfel, în perioada 23-26 octombrie 2022, la tabăra Căprioara, aflată în apropierea hidrocentralei Moroeni (Gâlma) de pe firul Ialomiței, se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale acestei „școli de vară” (de fapt, o tabără care se va derula în vacanța de toamnă!). Un număr de 40 de tineri, din minim două județae, coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor desluși tainele naturii parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busola, recunoașterea, întreținerea și refacerea unui marcaj turistic în zonă etc..

Întrucât proiectul se derulează la zona de separație dintre masivele Bucegi și Leaota, el va contribui astfel la promovarea şi protejarea Rezervaţiilor şi monumentelor din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la noi activităţi specifice turismului montan, ca formă de educație sănătoasă, prin activități desfășurate în mijlocul naturii.

Posta Nicolae

Preşedinte ACJP, coordonator proiect

 

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *