Ascensiune pe vulcanul Gunung Sibayak – Sumatra – Indonezia

O urcare matinală la craterul vulcanului activ Gunung Sibayak și o după-amiază relaxantă la izvoarele termale din căldarea muntelui și la templul budist Taman Alam, lângă Berastagi, în nordul Sumatrei, Indonezia, scrie Iuliana Marchian în însemnările sale de călătorie.

Ascensiune pe vulcanul Gunung Sibayak - Sumatra - Indonezia

Iuliana Marchian – ascensiune pe vulcanul Gunung Sibayak

”Mi-am dorit foarte mult să urc un vulcan activ, dar majoritatea vulcanilor din Indonezia sunt foarte activi, deci periculos de urcat. Gunung Sibayak a fost inactiv în ultimii 143 de ani, încă din secolul al XIX-lea și este unul dintre cei mai siguri vulcani de urcat și, de asemenea, cel mai accesibil din Indonezia.

Ascensiune pe vulcanul Gunung Sibayak - Sumatra - Indonezia

Poți ajunge cu jeep-ul la altitudinea de 1600 m și de acolo, ajungi la craterul vulcanului într-o oră. La poalele vulcanului sunt izvoare termale sulfuroase – o modalitate excelentă de a te relaxa după urcarea devreme de dimineață.

O vizită de după-amiază la stupa aurită (templul budist) Taman Alam Lumbini este alegerea excelentă de a mulțumi zeilor că te-au lăsat să urci vulcanul.”

Dacă filmarea nu este accesibilă pe site o puteți vizualiza în pagina Authentic Travel laolaltă cu toate însemnările Iulianei Marchian.

Gunung Sibayak – Sumatra – Indonezia

Muntele Sibayak (indoneziană : Gunung Sibayak) este un stratovulcan cu vedere la orașul Berastagi din nordul Sumatra, Indonezia. Deși ultima sa erupție a avut loc în urmă cu mai bine de un secol, activitatea geotermală sub formă de orificii de abur și izvoare termale rămâne ridicată pe și în jurul vulcanului. Orificiile produc sulf cristalin, care a fost extras la scară mică în trecut. Infiltrațiile de gaze sulfuroase au cauzat, de asemenea, decolorarea acidă a micului lac format in crater.

Sibayak este un termen din limba Karo Batak care se referă la o comunitate fondatoare. Este relativ ușor de urcat și a fost o atracție turistică încă din epoca colonială.

Pentru conformitate accesați:

Iuliana Marchian

Instagram: @authentictravels

Facebook @travelingauthentic

LA PAS PRIN LUME

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *