2 zile fantastice la Viena – Cum ne organizăm obiectivele în orașul lui Mozart

Am vizitat Viena de mai multe ori în ultimii 20 de ani. Casa lui Mozart este întotdeauna un oraș în care găsești mereu noi și noi provocări. Este un loc fantastic pentru iubitorii de cultură, doar când rostești nume precum Mozart, Haydn și Strauss. A fost, de asemenea, sediul vastului imperiu habsburgic, care pentru o vreme a fost unul dintre cele mai mari imperii din lume.

2 zile fantastice la Viena

După cum vă puteți imagina, prin urmare, există destul de multe de văzut și de făcut aici, indiferent de perioada a anului în care o vizitați. Vara vă puteți bucura de zile calde și de plimbări plăcute pe străzi, în timp ce dacă vizitați Viena iarna, veți găsi unele dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa.

Acest ghid este conceput pentru a vă oferi câteva idei despre ce să faceți într-o vizită de două zile la Viena. Vă voi avertiza de la început – două zile cu siguranță nu vă vor oferi suficient timp pentru a vedea totul! Viena este plină de muzee, palate, galerii de artă, biserici și restaurante și ai putea petrece mult timp aici vizitând obiectivele turistice.

Karlskirche Viena

Așa că în acest articol am încercat să mă concentrez pe unele dintre cele mai importante momente și activitățile noastre preferate. De asemenea, vom pregăti câteva itinerarii mai lungi dacă aveți norocul să aveți puțin mai mult timp de petrecut în acest oraș minunat.

Itinerar 2 zile în Viena

Ziua 1: Itinerar Viena

Catedrala Sf. Ștefan

Chiar în centrul Vienei, Catedrala Sf. Ștefan este o icoană a orizontului orașului și sediul bisericii catolice din Viena. Există o biserică în această locație încă din secolul al XII-lea, deși versiunea actuală cu acoperișul său uimitor de țiglă multicoloră a fost în mare parte finalizată la începutul secolului al XVI-lea.

Biserica în sine este liberă să intre, iar fiind o atracție populară, devine foarte aglomerată. Vă recomandăm cu siguranță să vizitați trezoreria. Aceasta este o atracție plătită, cu toate acestea, vă duce cu un etaj mai sus de etajul principal al bisericii și, cu cât mai puțini oameni vizitează, vă puteți bucura de priveliștile interiorului bisericii cu mai puțină aglomerație. Este inclus și pe Vienna Pass .

De asemenea, puteți urca atât turnurile de sud (136 m înălțime) cât și nord (68 m înălțime). Acestea au prețuri individuale – turnul de sud necesită un anumit nivel de fitness, deoarece are 343 de trepte, în timp ce turnul de nord este accesibil cu un lift. Ambele oferă vederi de aproape asupra acoperișului, deși turnul de sud fiind mai înalt oferă vederi mai extinse ale orașului.

Călătorie în timp Viena

Pentru a obține o imagine de ansamblu amuzantă a unei părți din istoria Vienei, următoarea noastră oprire este experiența Time Travel Vienna . Acesta este un tur parțial ghidat de 50 de minute printr-o „zonă de aventură” subterană, care include o plimbare cu cinematograf 5D, manechine animate și ghizi care oferă comentarii și informații (ghidurile audio sunt, de asemenea, disponibile în 10 limbi).

2 zile fantastice la Viena 

Ne-a plăcut foarte mult această experiență – ne-a ajutat să ne oferim o privire de ansamblu asupra unora dintre evenimentele cheie care au modelat Viena, de pe vremea romanilor până în zilele noastre. Este o orientare excelentă (și distractivă!) și ar trebui să atragă toate vârstele.

Time Travel Vienna este deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00, ultimul tur începând cu ora 19:00. Există o taxă de intrare și puteți verifica orele și prețurile aici și puteți rezerva biletele în avans aici .

Albertina

E timpul pentru unele muzee. Viena are o gamă largă de muzee care acoperă aproape fiecare nișă, așa că nu ezitați să schimbați diferite muzee în acest itinerariu, în funcție de interesele dvs. Există de toate, de la Casa lui Mozart până la un muzeu dedicat în întregime globurilor (unul dintre preferatele lui Jess!).

Picasso la Albertina Viena

Albertina , totuși, merită cu siguranță să aveți în itinerariul dumneavoastră. Parțial un palat și parțial un muzeu, are o colecție excelentă de picturi moderniste clasice, inclusiv o serie de lucrări ale lui Monet și Picasso în expoziție permanentă. De asemenea, au peste 100.000 de fotografii în colecția lor, dintre care unele sunt afișate în mod rotativ.

Există, de asemenea, expoziții rotative din colecțiile Albertina de artă modernă, artă contemporană, artă grafică și artă arhitecturală, precum și expoziții invitate. Consultați site-ul lor oficial pentru detalii despre ceea ce va fi atunci când vizitați. Și nu uitați să vizitați și cabinele atunci când o faceți.

Albertina este deschis zilnic de la 10:00 la 18:00 și până la 21:00 în zilele de miercuri și vineri. Există o taxă de admitere – puteți vedea mai multe pe site-ul oficial aici . Intrarea este inclusă pe Vienna Pass.

Prânz la Augustinerkeller

Direct sub Albertina și pe locul uneia dintre puținele pivnițe ale mănăstirii antice rămase din Viena, acest restaurant austriac este în mâinile familiei Bitzinger din 1954.

Apostkeller Vienna

Se pune accent pe mâncarea vieneză tradițională excelentă, precum și pe propria lor marcă de bere. Acesta este un loc excelent pentru a lua prânzul între aventuri într-un cadru tradițional superb.

Mâncarea din Austria tinde să fie destul de grea (dar delicioasă), așa că vă recomandăm să nu comandați în exces. Specialitățile locale includ șnițel, gulaș, Tafelspitz (carne de vită fiartă) și, bineînțeles, strudel cu Appel. Ne-a plăcut să mâncăm aici și suntem siguri că și vouă. Consultați site-ul lor oficial pentru orele de deschidere și exemple de meniu.

Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Kunsthistorische

Este timpul să mergem mai departe pentru un pic mai multă cultură. Din nou, atât de multe dintre care să alegeți în Viena, dar vom sugera două opțiuni populare care se întâmplă să fie direct una vizată una de cealaltă și cu același design exterior.

Acestea sunt Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Kunsthistoriche , care se află chiar lângă complexul Palatului Hofburg și, de asemenea, Cartierul Muzeelor ​​din Viena . Da, Viena are un întreg cartier de muzee!

Muzeul din Viena

Muzeul de Istorie Naturală, deschis în 1889, se concentrează pe istoria naturală a lumii, cu totul, de la meteoriți la schelete de dinozaur. Clădirea în sine este cu adevărat magnifică, construită într-un stil palațial și merită vizitată de la sine.

Chiar vizavi de Muzeul de Istorie Naturală se află Muzeul Kunsthistoriche, sau Muzeul de Istorie a Artei.

Acesta este un muzeu masiv dedicat artelor, care a fost deschis în 1891 – ambele clădiri au fost inițial construite pentru a găzdui colecția destul de extinsă a Habsburgilor și pentru a o face accesibilă publicului.

Muzeul Kunsthistoriche prezintă în special un număr mare de piese din perioada habsburgică și include picturi, sculpturi și antichități. Vă puteți rezerva biletele pentru Kunsthistoriche Museum online în avans aici . Ele sunt incluse și pe Vienna Pass.

Muzeul de istorie naturală din Viena

Nu vă temeți dacă niciunul dintre aceste muzee nu vă trezește interesul. La doar câteva minute de mers pe jos de ambele veți găsi Muzeul Papirusului , Muzeul de Artă Modernă , Muzeul Leopold și, desigur, diferitele muzee habsburgice. Cu siguranță nu vei rămâne fără muzee de vizitat în Viena!

Croazieră pe râu în oraș

Tot timpul ăsta de muzeu s-ar putea să te facă să dorești un mod mai relaxant de a-ți petrece după-amiaza, așa că vă sugerăm să alocați ceva timp pentru a face o croazieră fluvială de-a lungul fluviului Dunărea, sau cel puțin, Canalul Dunării, un braț care se ramifică din râul principal și trece aproape de partea veche a Vienei.

Croaziera fluvială din Viena

Există o serie de companii care oferă croaziere fluviale de lungimi diferite.

Am optat pentru varianta care era inclusă pe Vienna Pass , o croazieră de 75 de minute la bordul MS Blue Danube, de care ne-a plăcut foarte mult, urmărind priveliștile Vienei, însoțiți de o bere rece și niște șnițel vienez. Cu siguranță o modalitate bună de a petrece după-amiaza!

Dacă nu optați pentru Vienna Pass, puteți rezerva o croazieră online în avans aici.

O plimbare pe roata uriașă

Pe măsură ce veniți spre sfârșitul primei zile, credem că v-ar putea plăcea să vă îndreptați spre cer pentru vederi minunate asupra orașului. În mod ideal, veți fi programat acest lucru pentru apus, deși, bineînțeles, acest lucru va depinde de perioada anului pe care o vizitați.

Roata uriașă Viena

Una dintre cele mai bune modalități de a obține o vedere minunată asupra orizontului orașului este la bordul „Giant Ferris Wheel” din Viena, cunoscută oficial ca Wiener Riesenrad . Acesta se găsește în parcul de distracții Prater la câteva stații de metrou de Schwdenplatz, chiar lângă portul de unde vă îmbarcați pentru croaziere.

Construită inițial în 1897, roata a fost cea mai mare de acest tip din lume timp de 65 de ani și este una dintre puținele roți Ferris din secolul al XIX-lea care au supraviețuit. Cu toate acestea, a fost grav avariat în cel de-al Doilea Război Mondial, așa că o mare parte din ea datează din 1945.

Roata uriașă Viena

Lăsând la o parte istoria, este un loc excelent pentru a avea o vedere minunată asupra orizontului Vienei, mai ales la apus. Călătoria durează aproximativ 20 de minute pentru o revoluție completă și este o modalitate frumoasă de a-ți încheia ziua de explorare. Există o taxă pentru a merge cu el (ferris) și este, de asemenea, inclus în Vienna Pass.

Va urma: Itinerar ziua 2

Nu rata aceste povești, secrete și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *